Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:02 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa unui avocat a amânat procesul Mara Construct

ro

02 Oct, 2020 00:00 721 Marime text
 
  • Instanța ar fi trebuit să continue cercetarea judecătorească, dar procesul a fost amânat pentru sfârșitul lunii octombrie.
  • Dosarul este înregistrat la Secția penală a Tribunalului Constanța din anul 2016, primind indicativul 2640/118/2016.

Cazul în care firma Mara Construct, alături de fostul administrator, Constantin Dima, răspund acuzațiilor aduse de procurorii anticorupție cu privire la desfășurarea reabilitării Cetății Capidava și a Monumentului Tropaeum Traiani a fost amânat, la Tribunalul Constanța.
Instanța ar fi trebuit să continue cercetarea judecătorească, inclusiv cu audierea martorilor, însă, dată fiind lipsa unui avocat din dosar, procesul a fost amânat pentru sfârșitul lunii octombrie.
Dosarul este înregistrat la Secția penală a Tribunalului Constanța din anul 2016, primind indicativul 2640/118/2016.
Obiectul dosarului îl reprezintă „constituirea unui grup infracțional organizat“, dar și alte infracțiuni.
Astfel, acuzațiile aduse de procurorii DNA societății sunt de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă de documente false pentru obţinerea de fonduri pe nedrept.
Alături de Mara Construct și Constantin Dima, au mai fost trimişi în judecată şi alţi afacerişti, alături de societățile pe care le administrau.
În actul de acuzare întocmit de procurorii DNA se arată că faptele ce li se impută acestora ar fi avut loc în perioada 2011-2015, în contextul atribuirii şi executării contractelor pentru reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani şi pentru salvarea şi punerea în valoare a Cetăţii Capidava.
Următorul termen a fost fixat pe data de 28 octombrie 2020, de la ora 9.00, la completul F12.
 
Citește și:
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii