Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:27 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzații de spălare de bani pentru contractele „Capidava“ și „Tropaeum Traian“. Când se redeschide dosarul

ro

11 Jul, 2020 00:00 1036 Marime text
  • Noua înfățișare a fost fixată pe data de 2 septembrie, de la ora 9.00.
  • Acuzaţiile aduse societății sunt de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă de documente false.
Procesul în care societatea Mara Construct, alături de alte firme sunt acuzați de spălare de bani în legătură cu reabilitarea unor monumente istorice din județul Constanța a fost amânat.
Judecătorii Tribunalului Constanța au decis acordarea unui nou termen tocmai la toamnă, pentru a se administra probele încuviințate și pentru a se cita mai mulți martori. Astfel, noua înfățișare a fost fixată pe data de 2 septembrie, de la ora 9.00.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în acest dosar, societatea Mara Construct, alături de fostul său administrator, Constantin Dima, dar și de mai multe firme constănțene și afaceriști sunt acuzați de nelegalități în legătură cu lucrările de reabilitare desfășurate la Cetatea Capidava, dar și la monumentul Tropaeum Traiani.
La momentul de față, sunt deja patru ani de când instanța a fost sesizată inițial prin rechizitoriu, iar procesul se află încă la prima instanță, de fond. Cu alte cuvinte, în cauză nu s-a luat nicio decizie până în prezent.
Acuzaţiile aduse societății sunt de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă de documente false pentru obţinerea de fonduri pe nedrept. Alături de Mara Construct și Constantin Dima, au mai fost trimişi în judecată şi alţi afacerişti constănţeni şi firmele lor.
În actul de acuzare întocmit de procurorii DNA se arată că faptele ce li se impută acestora ar fi avut loc în perioada 2011-2015, în contextul atribuirii şi executării contractelor pentru reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani şi pentru salvarea şi punerea în valoare a Cetăţii Capidava.

Citește și:

Contractele Capidava şi Tropaeum Traiani Bunurile:
Mara Construct, sigilate. Firma nu are voie să scoată bani din bancă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii