Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mara Construct, în atenţia judecătorilor constănţeni. Martorii din proces, citaţi pentru luna februarie

ro

17 Jan, 2020 00:00 1766 Marime text

Procesul în care societatea Mara Construct, alături de alte persoane, este judecată pentru constituire de grup infracţional organizat continuă la Tribunalul Constanţa. Săptămâna aceasta, magistraţii au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 5 februarie, când vor fi audiaţi martorii propuşi în cauză.


Mara Construct, alături de fostul administrator Constantin Dima, dar şi de alte persoane, a fost deferită instanţei de judecată de către procurorii anticorupţie, în anul 2016. La momentul respectiv, anchetatorii acuzau Mara Construct de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă de documente false pentru obţinere de fonduri pe nedrept. La rândul său, Constantin Dima a fost acuzat de infracţiuni similare.


Potrivit rechizitoriului, faptele ce li se impută societăţii şi fostului său administrator ar fi avut loc în perioada 2011-2015, în contextul atribuirii şi executării contractelor pentru reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani şi pentru salvarea şi punerea în valoare a Cetăţii Capidava.


Alături de cei doi au mai fost deferite instanţei mai multe persoane. Totodată, procesul penal desfăşurat la Tribunalul Constanţa priveşte şi contractul din 2010 pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Consiliul Judeţean Constanţa s-a constituit parte civilă în cauză, pentru a recupera sumele care au fost încasate ilegal, în baza unor documente false.


Citeşte şi:

Contractele Capidava şi Tropaeum Traiani Bunurile Mara Construct, sigilate. Firma nu are voie să scoată bani din bancă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii