Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:45 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunțul Consiliului Județean Constanța legat de procesul cu Mara Construct

ro

30 Jun, 2020 14:33 941 Marime text

•    „Încasarea acestei sume reprezintă o victorie pentru noi“, a precizat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au transmis, în urmă cu scurt timp, un anunț potrivit căruia CJC „a câștigat procesul în litigiul intentat SC Mara Construct SRL și va recupera prejudiciul creat Județului de aceasta“,

Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de reprezentanții Consiliului Județean Constanța:

Consiliul Județean Constanța a câștigat procesul, în litigiul împotriva S.C. Mara Construct SRL și va recupera prejudiciul creat Județului de aceasta.

Vă prezentăm un scurt istoric al parcursului relațiilor contractuale și judiciare dintre UAT Județul Constanța și societatea sus menționată. Astfel, în anul 2014 s-a încheiat Contractul de execuție lucrări nr. 19217, ce avea ca obiect execuția de lucrări a Proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”.
Din anul 2015,  S.C. Mara Construct SRL este implicată într-un litigiu penal, în care Consiliul Județean Constanța, la solicitarea DNA, s-a constituit parte civilă pentru recuperarea sumei de 36.927.468,87 lei. Astfel, s-a decis rezilierea Contractului de execuție încheiat între UAT Județul Constanța și S.C. Mara Construct SRL.
În anul 2016, Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență asupra societății amintite. În cadrul acestei proceduri, UAT Județul Constanța a contestat Tabelul preliminar al creanțelor și a solicitat înscrierea la masa credală cu suma totală de 57.066.443,21 lei.
Prin Decizia Civilă nr. 182/ 29.06.2020 a Curții de Apel Constanța, rămasă definitivă, se admite contestația UAT Județul Constanța în sensul înscrierii la masa credală cu suma integrală a Proiectului.
„Mereu am avut încredere în instanțele judecătorești și în faptul că vom recupera prejudiciul creat de S.C. Mara Construct. Încasarea acestei sume reprezintă o victorie pentru noi, pentru locuitorii județului,  cultura și turismul din zonă. Sunt convins că, în ciuda tergiversărilor, independente de voința Consiliului Județean Constanța, acest obiectiv major va fi finalizat și va reprezenta încă o pagină de istorie păstrată pentru noi și generațiile viitoare. Cu toată încrederea, Constanța va merge înainte și eu voi depune orice efort pentru ca oricine prejudiciază Consiliul Județean Constanța și implicit locuitorii județului să răspundă pentru faptele săvârșite”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.
Cuantumul cu care UAT Județul Constanța este înscrisă la masa credală este în valoare totală de  57.066.443,21 lei, compusă din 36.927.468,87 lei – suma cu care Consiliul Județean Constanța este parte civilă în dosarul penal nr. 2640/ 118/ 2016 și din 20.138.974,34 lei – suma generată de clauzele contractuale.

Compartimentul Comunicare, Protocol,
Organizare Evenimente

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii