Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă amânare în procesul Georgeta Tapangea vs. Primăria Constanța

ro

13 Mar, 2023 00:00 1463 Marime text
  • Mai exact, este vorba de un teren din zona Brotăcei, unde municipalitatea dorește să amenajeze un parc, însă pe care Georgeta Tapangea a edificat, deja, o clădire.


Pe 10 martie 2023, judecătorii Tribunalului Constanța au avut termen în dosarul 3103/118/2022, prin care se cere anularea actului administrativ de către reclamantul Georgeta Tapangea, unde pârât este Consiliul Local al Municipiului Constanța, cel care a votat pozitiv documentul în cadrul unei ședințe. Dosarul a fost înregistrat în urmă cu aproape un an de zile, iar la ultimul termen din ianuarie s-a decis să se ofere un nou termen pe 10 martie. Iată că magistrații au decis să amâne pronunțarea pentru 23 martie.



Soluția pe scurt este: „Amână pronunţarea la data de 23.03.2023. Pronunţarea hotărârii se va face potrivit art. 396 alin. (2) din Codul de procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.03.2023”.



Mai exact, este vorba de un teren din zona Brotăcei, unde municipalitatea dorește să amenajeze un parc, însă pe care Georgeta Tapangea a edificat, deja, o clădire.
 
La începutul anului, Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins definitiv apelul formulat de Primăria Constanța într-unul din dosarele pe care le-a deschis împotriva Georgetei Tapangea, care construiește pe un teren pe care municipalitatea îl dorește a fi transformat în parc. Pe fondul cauzei privind anularea actului administrativ (exproprierea), pe 26 ianuarie 2023, magistrații au respins excepția litispendenței și cererea de disjungere a cauzei. Se poate ataca această decizie odată cu fondul.

Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, azi data de 07.02.2023. Prima instanță, Judecătoria Constanța, a încuviințat executarea silită, privind exproprierea, însă a respins ca neîntemeiat desființarea de către debitoare a construcției de pe teren.
 
Este vorba de procesul pe fond de la Tribunalul Constanța privind anularea unui HCL ce privește exproprierea de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac. Reamintim că la jumătatea lunii octombrie 2022, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis în mod definitiv suspendarea Hotărârii Consiliului Local privind exproprierea terenului deținut de către Georgeta Tapangea, pentru amenajarea unei grădini publice în zona Brotăcei-Tic-Tac din Tomis Nord. „Dec./14.10.2022 Respinge ca nefondată excepţia lipsei de obiect şi excepţia lipsei de interes. Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării HCL nr.482/28.12.2021 până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 5011/118/2022. Definitivă. Pronunţată azi, 14.10.2022 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Amintim că în luna august, Tribunalul Constanța respinsese cererea de suspendare a executării formulată de Georgeta Tapangea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

 Epopeea proceselor dintre Georgeta Tapangea și Primăria Constanța continuă. Un nou termen, în această săptămână



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii