Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgeta Tapangea, recurs în dosarul unde a pierdut în primă instanță în fața Primăriei Constanța

ro

04 Jan, 2024 13:22 714 Marime text
Georgeta Tapangea a făcut recurs în dosarul 2485/118/2023, unde a pierdut în primă instanță în fața Primăriei Constanța.
 
Astfel, pe 3 ianuarie 2024, la Curtea de Apel Constanța, a fost înregistrat apelul în dosarul 2485/118/2023 prin care Georgeta Tapangea cere anularea HCL 322/28.07.2022.
 
Amintim că anul trecut, în octombrie, magistrații au respins cererea de chemare în judecată formulată de Tapangea. Astfel, magistrații au dat astăzi următoarea soluție pe scurt: „Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Tapangea Georgeta în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 2856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată azi, 10.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 
Amintim că în iulie 2023, magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul deschis de Georgeta Tapangea împotriva municipalității, prin care cere anularea unui act administrativ, ce vizează un teren din zona Brotăcei.
Soluția pe scurt: „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâţii MUNICIPIUL CONSTANŢA prin Primar şi PRIMARUL MUN. CONSTANŢA, prin reprezentant convenţional Cabinet de avocat Constantin Cojocaru. Respinge cererea principală de învestire a instanţei formulată de reclamanta TAPANGEA GEORGETA, în contradictoriu cu pârâţii MUNICIPIUL CONSTANŢA prin Primar şi PRIMARUL MUN. CONSTANŢA, ca fiind formulată împotriva unor persoane care nu justifică calitate procesual pasivă. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta TAPANGEA GEORGETA,  prin reprezentant convenţional SCA Calipetre şi Asociaţii, cu sediul în mun. Constanţa, str. Bogdan Vodă, nr. 61, jud. Constanţa, cu domiciliul procesual ales la sediul reprezentantului convenţional, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUN. CONSTANŢA, cu sediul în mun. Constanţa, b-dul Tomis, nr. 51, jud. Constanţa, prin reprezentant convenţional Cabinet de avocat Constantin Cojocaru. Obligă reclamanta la plata către pârâţi a sumei de 2856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată la data de 10.07.2023, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC”
 
Citește și

Justiție Constanța Georgeta Tapangea pierde pe fond unul din procesele deschise Primăriei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii