Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța O nouă amânare într-unul din dosarele deschise de Georgeta Tapangea împotriva Consiliului Local Constanța

ro

10 Oct, 2023 11:41 872 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au amânat pronunțarea în dosarul 3000/118/2023 deschis de Georgeta Tapangea împotriva Consiliului Local al Municipiului Constanța, ce are ca obiect „obligare emitere act adm/HCLM nr 235/30.05.2022”.
 
Conform ultimei ședințe, ce a avut loc pe 9 octombrie 2023, s-a dispus amânarea judecării cauzei la data de 11 decembrie 2023.
 
La începutul anului, Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins definitiv apelul formulat de Primăria Constanța într-unul din dosarele pe care le-a deschis împotriva Georgetei Tapangea, care construiește pe un teren pe care municipalitatea îl dorește a fi transformat în parc. Pe fondul cauzei privind anularea actului administrativ (exproprierea), pe 26 ianuarie 2023, magistrații au respins excepția litispendenței și cererea de disjungere a cauzei. Se poate ataca această decizie odată cu fondul. Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, azi data de 07.02.2023. Prima instanță, Judecătoria Constanța, a încuviințat executarea silită, privind exproprierea, însă a respins ca neîntemeiat desființarea de către debitoare a construcției de pe teren.
 
Este vorba de procesul pe fond de la Tribunalul Constanța privind anularea unui HCL ce privește exproprierea de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac. Reamintim că la jumătatea lunii octombrie 2022, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis în mod definitiv suspendarea Hotărârii Consiliului Local privind exproprierea terenului deținut de către Georgeta Tapangea, pentru amenajarea unei grădini publice în zona Brotăcei-Tic-Tac din Tomis Nord. „Dec./14.10.2022 Respinge ca nefondată excepţia lipsei de obiect şi excepţia lipsei de interes. Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării HCL nr.482/28.12.2021 până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 5011/118/2022. Definitivă. Pronunţată azi, 14.10.2022 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Amintim că în luna august, Tribunalul Constanța respinsese cererea de suspendare a executării formulată de Georgeta Tapangea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Citește și:
Noutăți în procesul deschis de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii