Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O asociație de proprietari din Constanța, delapidată de propria administratoră Prima condamnare

ro

10 Oct, 2020 00:00 1944 Marime text
  • Din declarațiile mai multor martori a rezultat faptul că, fie nu au executat anumite lucrări de reparații, nu au încasat sumele de bani consemnate în cuprinsul acestor procese verbale de reparații, nu au semnat de primirea acestor sume de bani și nu au cunoștință de întocmirea acestor înscrisuri.

Administratora unei asociații de proprietari din Constanța a fost condamnată în primă instanță la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o hotărâre definitivă.


În actul de sesizare, procurorii au reținut că inculpata, în calitate de administrator al Asociației de Proprietari (...), cu sediul în Constanța, ar fi întocmit în fals – prin contrafacerea semnăturii - un număr de 20 procese verbale de reparații prin care atesta în mod nereal plata sumei totale de peste 5000 de lei din fondurile asociației de plată către diverse persoane fizice, pentru a justifica executarea unor lucrări de reparații în cadrul și în folosul acesteia și fără a exista aprobarea prealabilă pentru efectuarea acestora din partea Adunării Generale sau a Comitetului Executiv al asociației.


Mai mult, procurorii susțin că inculpata și-ar fi însușit în interes personal și a folosit suma de peste 16.000 de lei din gestiunea asociației.


Prejudiciul total suferit de Asociația de Proprietari ca urmare a modului de administrare realizat de inculpată este în valoare de peste 21.000 de lei, astfel cum a fost precizat în răspunsul la obiecțiunile formulate la raportul de expertiză contabilă judiciară


De menționat că la primul termen de judecată cu procedura îndeplinită din data de 20.10.2017, după citirea actului de sesizare, inculpata a declarat că recunoaște situația de fapt reținută în actul de sesizare, însă contestă cuantumul prejudiciului suferit de partea civilă, motiv pentru care cererea acesteia de judecare a cauzei în procedură simplificată a fost respinsă de instanță.


În prezenta cauză, cercetarea judecătorească s-a desfășurat potrivit procedurii de drept comun, inculpata, prin apărător, arătând faptul că nu contestă proba testimonială administrată în cursul urmăririi penale, solicitând efectuarea unei noi expertize contabile, proba fiind încuviințată de instanță la termenul de judecată din data de 19.01.2018.


Citește și

Contabila Casei de Ajutor Reciproc de pe lângă UM 01853 Capu Midia, condamnată definitiv pentru delapidare

Poștăriță din Constanța, condamnată definitiv


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii