Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăți în dosarul în care Georgeta Tapangea cere anularea actului privind exproprierea de pe terenul de la Brotăcei

ro

28 Jan, 2023 16:23 1733 Marime text
  • Ultima decizie a fost luată în data de 26 ianuarie 2023


La Tribunalul Constanța, continua procesul ce vizează clădirea ridicată de Georgeta Tapangea în zona Brotăcei.

Pe fondul cauzei privind anularea actului administrativ (exproprierea), pe 26 ianuarie 2023, magistrații au respins excepția litispendenței și cererea de disjungere a cauzei. Se poate ataca această decizie odată cu fondul. Următorul termen în dosar este tocmai în primăvară.


Amintim că la mijlocul lunii ianuarie, Georgeta Tapangea a primit o nouă amânare într-unul din dosarele pe care le are deschise în instanță! Este vorba de procesul pe fond de la Tribunalul Constanța privind anularea unui HCL ce privește exproprierea de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac.
 
Soluția pe scurt dată de magistrați este:
 
„Amână pronunţarea la data de 26.01.2023. Pronunţarea hotărârii se va face potrivit art. 396 alin. (2) din Codul de procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată astăzi, 13.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Termen pe fondul cauzei: 10.03.2023, ora 09.00”.
 
Totodată, pe rolul Judecătoriei Constanța există un nou proces deschis de Georgeta Tapangea, privind contestarea la executare 1424/BS/2022, unde intimat este UAT Constanța. Termen în acest process este 9 februarie 2023. În dosarul 23877/212/2022, înregistrat la Tribunalul Constanța, privind încuviințarea executării silite, aflat în stadiul de apel, termen este la finalul lunii, pe 31 ianuarie, ora 10.00, unde intimat debitor este Tapangea Georgeta, intimat reclamant este BEJ Beciu Stelian și appellant reclamant-creditor este UAT Constanța.
 
Pe fond, instanța a dat următoarea soluție pe scurt în dosar: „Admite în parte cererea formulată de către ***, de încuviințare a executării silite solicitate de creditoarea ***. Încuviințează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de DISPOZIŢIA DE PRIMAR nr. 2968/31.08.2022 privind exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Amenajarea grădinii publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei-TicTac din Municipiul Constanţa”, în toate modalităţile de executare prevăzute de lege, în vederea realizării obligaţiei de predare a imobilului expropriat, reprezentat de teren în suprafaţă de 230 mp în faza de excavaţie, situat în ***, precum şi a cheltuielilor de executare efectuate în dosarul de executare nr. 1424/2022 împotriva debitoarei ***. Respinge, ca neîntemeiat, capătul de cerere privind încuviinţarea executării silite privind obligarea debitoarei la desfiinţarea oricărei construcţii existente pe teren. Cu drept de apel pentru creditor în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată, astăzi, 27.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanței.
 
Reamintim că la jumătatea lunii octombrie, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis în mod definitiv suspendarea Hotărârii Consiliului Local privind exproprierea terenului deținut de către Georgeta Tapangea, pentru amenajarea unei grădini publice în zona Brotăcei-Tic-Tac din Tomis Nord. „Dec./14.10.2022 Respinge ca nefondată excepţia lipsei de obiect şi excepţia lipsei de interes. Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării HCL nr.482/28.12.2021 până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 5011/118/2022. Definitivă. Pronunţată azi, 14.10.2022 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Amintim că în luna august, Tribunalul Constanța respinsese cererea de suspendare a executării formulată de Georgeta Tapangea.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

O nouă amânare în procesul deschis de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța. Noutăți
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii