Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile măsuri anti-Covid, contestate la Curtea de Apel Constanța

ro

17 Jan, 2022 00:00 1571 Marime text
  • Prin HG 34, adoptată la data de 6 ianuarie 2022, a fost prelungită starea de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022 și au fost stabilite măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
  • Părți în cauză sunt reclamanții Nicea Pașata, Mihaela Pașata, Adrian Șelaru, Corina Janina Șelaru și Vlad Eremia Ion, alături de pârâtul Guvernul României.
 
La Constanța, se cere anularea hotărârii prin care a fost prelungită starea de alertă în România, cu toate interdicțiile pentru persoanele nevaccinate!
 
Solicitarea a fost înaintată Curții de Apel Constanța și are ca obiect „constatare nulitate act, suspendare executare act administrativ – HG nr. 34/2022“.
 
Amintim, prin HG 34, adoptată la data de 6 ianuarie 2022, a fost prelungită starea de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022 și au fost stabilite măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
 
Dosarul în care se cere anularea acesteia și, respectiv, suspendarea aplicării ei până la pronunțarea definitivă a instanței cu privire la cererea de anulare, a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța la data de 12 ianuarie 2022, unde a primit indicativul 25/36/2022.
 
Părți în cauză sunt reclamanții Nicea Pașata, Mihaela Pașata, Adrian Șelaru, Corina Janina Șelaru și Vlad Eremia Ion, alături de pârâtul Guvernul României.
 
Până la acest moment, nu a fost stabilită data primei înfățișări în cauză, dosarul aflându-se în procedura prealabilă stabilirii primului termen de judecată.
 
Măsurile privind asigurarea rezilienței comunităților adoptate prin hotărârea atacată prevăd o serie de restricții pentru persoanele nevaccinate sau care nu prezintă dovada trecerii prin boală, ori dovada testării negative.
 
Amintim, pe rolul Curții de Apel Constanța se află mai multe dosare în care a fost contestat Certificatul verde care atestă vaccinarea anti-Covid, instanța urmând să le discute la finalul lunii.
 
Indiferent care va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ministrul Sănătății
„Dacă proiectul certificatului COVID ar fi aprobat săptămâna viitoare şi se va da un termen de introducere, ne apropiem de descreşterea cazurilor”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii