Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:21 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, o nouă acţiune la Înalta Curte de Casaţie (rechizitorii)

ro

22 Dec, 2016 00:00 2094 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a stabilit primul termen de judecată în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a formulat o contestaţie în anulare împotriva deciziei Curţii de Apel Constanţa, din data de 31 octombrie.
 
În urmă cu aproape două luni, judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanţa, au respins contestaţia în anulare formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu împotriva deciziei prin care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul CMZ.
 
Avocatul lui Nicuşor Daniel Constantinescu în prezenta cauză a fost Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), şi ea trimisă în judecată de procurorii DNA, într-un alt dosar.
 
Contestaţia lui Nicuşor Daniel Constantinescu a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Primul termen a fost stabilit pentru data de 1 februarie 2017.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii