Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, acţiune în instanţă. Este vizat dosarul care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa

ro

07 Mar, 2019 00:00 1358 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, solicită anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători. Cererea fostului şef al CJC se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Conform datelor oficiale, prin cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost formulată, Nicuşor Daniel Constantinescu a solicitat în contradictoriu cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României „suspendarea executării: (i) art.19 lit.a) ind.1 din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie; (ii) dispoziţiilor art.32 alin.1 din Regulament; (iii) în parte a Hotărârii nr.80/12.12.2017 a Colegiului de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în ceea ce priveşte compunerea completurilor de 3 judecători constituite la nivelul Secţiei penale a ÎCCJ, până la pronunţarea instanţei de fond“.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este judecat de un complet de trei judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare. Tot în acest dosar, au fost condamnaţi în primă instanţă mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa şi oameni de afaceri.
 
Sursa text: rolii.ro

 
Într-un alt dosar, şi omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, din Constanţa, solicită, potrivit unor surse, anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători. Şi cererea lui Georgică Giurgiucanu se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 
Recent, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi omul de afaceri Georgică Giurgiucanu au fost condamnaţi definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa! Nicuşor Constantinescu a luat cinci ani de închisoare, asta în timp ce Giurgiucanu s-a ales cu cinci ani şi şase luni de închisoare, ambele pedepse fiind cu executare.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, se află în prezent în detenţie. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, fostul şef al CJC a luat tot cinci ani de închisoare. Cele două pedepse sunt definitive.
 
Recent, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive. Solicitarea se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 martie.
 
Citeşte şi:
 
45 de primării din Constanţa, vizate de o decizie luată într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (document)

Completurile de trei judecători de la Înalta Curte, în pericol? Ce dosar se va judeca la Constanţa şi cine este iniţiatorul

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii