Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Narcotice plasate în cluburi și în grupurile exclusiviste. Individ încătușat pentru trafic de droguri de mare risc

ro

26 Jun, 2020 17:15 1434 Marime text


•    Perchezițiile au scos la iveală 120 de pastile de ecstasy și sume în lei și valută

Un bărbat acuzat de trafic de narcotice de mare risc, în formă continuată, a fost reținut de procurorii DIICOT Oradea, cu sprijinul BCCO Oradea. Potrivit datelor oficiale, ancheta viza faptul că mai multe persoane vindeau stupefiante către diverse persoane potente financiar care frecventează cluburile și grupurile exclusiviste din Oradea.
În urma perchizițiilor, au fost găsite 120 de pastile ecstasy, 15 grame de MDMA, 1.500 de lei și 550 de euro, dar și un cântar de mare precizie.

Redăm, în continuare, informațiile oficiale puse la dispoziție de DIICOT – Poliția Română:

La data de 26.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.R., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.
În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane desfășoară activități de comercializare de substanțe stupefiante către diverse persoane potente din punct de vedere financiar care frecventează cluburile şi grupurile exclusiviste din municipiul Oradea.
La data de 25.06.2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului M.R. după ce acesta a vândut 62 pastile ecstasy în schimbul sumei de 2.500 lei.
La aceeași dată, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au mai fost descoperite alte 120 de pastile ecstasy, cantitatea de 15 grame de MDMA, un cântar de mare precizie și sumele de 1.500 de lei şi 550 de euro.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului M.R. pentru o perioadă de 30 de zile.
De asemenea, în cauză se mai efectuează cercetări sub aspectul comiterii aceleiaşi infracţiuni faţă de alte 5 persoane, iar la data de 26.05.2020, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au mai efectuat 3 percheziţii domiciliare, ocazie cu care s-au descoperit 4 pastile extasy, 6,2 grame cannabis, 0,5 grame haşiş şi 1,1 substanţă pulverulentă - posibil cocaină.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: DIICOT - Poliția Română
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii