Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a fost înștiințat despre situația din Zona Peninsulară a Constanței

ro

17 Jan, 2022 00:00 4996 Marime text


Foto din Arhiva ZIUA de Constanța / Nicușor BUȘURICĂ
 
  • Se arată în documentul făcut public că Administrația Prezidențială urmează să fie informată de către Primăria Constanța cu privire la soluția adoptată în această privință.
  • „Am luat cunoștință din petiția adresată Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră“, se arată în documentul transmis rezidenților din Peninsula Constanța de către reprezentanții AP.
 
Situația creată de implementarea noului Regulament de acces în Zona Peninsulară a Constanței, începând cu data de 15 noiembrie 2021 și până la suspendarea regulamentului de către Tribunalul Constanța, pe 15 decembrie 2021, a ajuns în atenția Președintelui României.
 
Informația privind sesizarea Administrației Prezidențiale a fost făcută publică pe grupul de Facebook dedicat Zonei Peninsulare de către Daniela Ghițoi, rezident al Peninsulei.
 
Se arată în documentul făcut public că Administrația Prezidențială urmează să fie informată de către Primăria Constanța cu privire la soluția adoptată în această privință.
 
„Am luat cunoștință din petiția adresată Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră“, se arată în documentul transmis rezidenților din Peninsula Constanța de către reprezentanții AP.
 
Aceștia au mai precizat că „în vederea analizării problemelor semnalate, petiția dumneavoastră a fost transmisă către Primăria Municipiului Constanța“.
 
Mai departe, se arată că „urmează ca, în termenul legal, instituția sesizată să comunice, Administrației Prezidențiale și dumneavoastră, soluția adoptată“.
 
Amintim, până la suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Constanței, persoanele care locuiesc sau își desfășoară activitatea în această zonă au adus la cunoștința tuturor instituțiilor abilitate neajunsurile cauzate prin închiderea cu bariere a Peninsulei Constanța.
 
Decesele anunțate înainte de producere
 
De atfel, pe parcursul judecării celui de-al doilea proces pentru suspendarea regulamentului, a ieșit la iveală și a fost adusă și la cunoștința opiniei publice situația grea din Peninsulă.
 
Aceasta includea decese anunțate la Primăria Constanța cu trei zile înainte să se întâmple, laptele și cornul pentru elevi cărate de profesori pe brațe și o ploaie de semne de circulație, apărute peste noapte, mașinile rezidenților ridicate parcă pe bandă rulantă.
 
Situația este descrisă și în Hotărârea nr. 2253/2021 a Tribunalului Constanța, instanță care a dispus suspendarea aplicării regulamentului.
 
În prezent, se așteaptă recursul pe care administrația publică din Constanța a declarat că îl va promova împotriva hotărârii care a suspendat regulamentul.
 
În paralel cu acest demers juridic, Primăria Constanța va trebui să răpsundă și solicitărilor Administrației Prezidențale cu privire la situația din Peninsula Constanța.
 
În ce privește procesul pentru suspendarea regulamentului, dacă se va declara recurs, cazul va fi trimis pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Sursa info: Facebook.com – Zona Peninsulară – grup cetățenesc
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Hârtia care a ridicat barierele în Zona Peninsulară Constanța. ZIUA de Constanța vă pune la dispoziție motivarea integrală (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii