Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:12 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii l-au arestat pe individul care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

ro

04 Nov, 2022 10:06 3692 Marime text
Elicopter SMURD Foto: Facebook/ Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. 
 
Aseară, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Constanțaluarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2022 şi până la data de 02.12.2022 inclusiv, a inculpatului N. P.,cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată (două acte materiale).
 
Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cu antecedente penale, pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de complicitate la înşelăciune în formă continuată (două acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2022 şi până la data de 02.12.2022 inclusiv.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului N.P. s-au reţinut următoarele:
 
În data de 02.11.2022, în jurul orei 00.30, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A., rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată B. V. domiciliază, ocazie cu care aceasta, fiind indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincionase, respectiv că fiului acesteia îi este necesară o intervenție chirurgicală, i-a remis suma de 8000 lei și un lanț cu pandantiv în formă de cruce, două inele și o verighetă, toate din metal de culoare aurie, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 10000 lei.
 
De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 03.00, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A. rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată C. I. domiciliază, ocazie cu care acesta i-a remis suma de 71800 lei, reprezentând costul intervenției chirurgicale, dar și transportul cu elicopterul SMURD din mun. Constanța în mun. București, cauzând un prejudiciu de 71800 lei.
 
Azi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2022 până la data de 02.11.2022 inclusiv, a inculpatului N.P.
 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii