Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție la Constanța! CSM a aprobat! Judecătorul Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța! Marius Cătălin Croitoru, la Tribunal

ro

21 Nov, 2023 14:38 1352 Marime text



Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marți, 21 noiembrie 2023, transferul magistratului Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanţa, la Curtea de Apel Constanţa.
 
De asemenea, tot în ședința de azi, CSM a avizat pozitiv transferul judecătorului  Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, la Tribunalul Constanţa.
 
Magistratul Gabriel Mustaţă judeca dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, cauză în care DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.
 
Cauza va fi repartizată unui alt judecător.
 
Gabriel Mustaţă a mai judecat dosarul în care Adrian-Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, a fost deferit justiției de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
 
Un alt dosar judecat de Gabriel Mustaţă a fost cel privind terenurile din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care a decis achitarea atât a lui Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, cât și a Marcelei Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală. În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 12 decembrie 2023.
 
Judecătorul Marius Cătălin Croitoru este, în prezent, delegat pe una dintre cele două funcții de vicepreședinte al Tribunalului Constanța.
 
La data de 28 iunie 2022, Marius Cătălin Croitoru, pe când se afla la Judecătoria Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a primarului Valentin Vrabie, din Medgidia, la un an și șapte luni închisoare cu executare.
 
Ulterior, completul format din magistrații Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța a modificat sentința de condamnare a primarului Vrabie, hotărând, la data de 10 octombrie 2023, definitiv, condamnarea primarului la închisoare cu suspendare.
 
Mai precizăm că, recent, în calitate de judecător al Tribunalul Constanța, Marius Cătălin Croitoru a menținut o soluție de clasare emisă de procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa față de primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac și prefectul județului Constanța Silviu Coşa.

În continuare, CSM a aprobat transferul judecătoarelor Nemeth Mara-Isabela și Codreanu Maria-Roxana, de la Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.

De asemenea, Tudoran Iuliana și Turcu Monica-Constantina, de la Tribunalul Constanţa, vor judeca la Curtea de Apel Constanţa, ca urmare a deciziei CSM.

CSM a hotărât admiterea transferului Anicăi Ruxandra Maria, de la Judecătoria Constanţa, la Judecătoria Sectorului 1 București, începând cu data de 01.02.2024
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Peste 400 de judecători solicită trasferul la alte instanțe! Cine sunt magistrații din Constanța (LISTĂ)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii