Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanța insistă cu proiectul „Bebe Trusou". Cer primarului Chițac aprobarea proiectului și acordarea banilor pe card

ro

20 Jan, 2023 12:19 1919 Marime text



PSD Constanța a redepus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanța, proiectul Bebe Trusou, privind acordarea un sprijin financiar de 2.000 de lei pentru nou-născuții din municipiul Constanța.

„ Am solicitat sprijinul financiar de la 1.500 la 2.000 de lei, pentru ca toate familiile tinere din Constanța să poată accesa produse de calitate pentru nou-născuţi.  Am luat această decizie ca urmare a inflației ridicate (prețuri care au explodat) în ultimul an.
Sperăm ca de acestă dată actuala administrație PNL-USR va înțelege necesitatea proiectului.
 
Acum, primăria va avea de ales: ori pachet de produse trimis acasă, ori bani pe card. Varianta proiectului depus astăzi presupune primirea sprijinului financiar pe card", sus'ține consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu.

Reprezentanții PSD cer ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței consiliului local.

Vechiul proiect, care prevedea acordarea unui pachet cu 37 de produse pentru nou-născuți a fost depus de grupul PSD în urmă cu 18 luni și nici până în prezent nu a fost bugetat și aprobat.

În municipiul Constanţa, conform „Strategiei de sănătate publică a municipiului Constanța 2022 – 2031”, rata natalității a scăzut de la 9.6‰ în 2010 la 7.4‰ în 2020. Ataşăm şi graficul prezentat în Strategie la pagina 15:

În referatul de aprobare al proiectului, se menționează că între 2017 şi 2020, numărul mediu anual al nou-născuţilor în municipiul Constanţa a fost de 5.681, pe baza datelor furnizate de Direcţia Locală de Evidenţă Persoane Constanţa, urmare a adresei înaintate cu nr. 170819/27.08.2021.

La nivel național, mai multe orașe din România oferă, în acest moment, stimulente pentru nou-născuţi din bugetul local, printre care amintim Bucureşti, Braşov, Târgu Mureş, Piteşti, Făgăraş, Bacău, Covasna, Abrud, Roman etc.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii