Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Silviu Coșa pierde în primă instanță Programul „Bebe Trusou", ar putea fi aplicat la Constanța!

ro

17 Nov, 2023 10:43 1817 Marime text

În ianuarie 2023, PSD Constanța a redepus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanța, proiectul Bebe Trusou, privind acordarea un sprijin financiar de 2.000 de lei pentru nou-născuții din municipiul Constanța.

Proiectul a fost ulterior adoptat de Consiliul Local Municipal cu un buget de 2 milioane de lei pentru 2023 iar Direcția Generală Asistență Socială Constanța a lansat o achiziție de servicii de emitere alimentare si distribuire a cardurilor securizate nominale în cadrul programului „Bebe Trusou" – sprijin financiar pentru nou născuți.

Cardurile securizate nominate, în valoare totală de 2.000 lei/nou-născut care urmau să fie alimentate o sigură dată nu a ajuns însă la niciun beneficiar.

Prefectura Constanța a notificat Consiliul Local Constanța în legătură cu acest proiect dar și cu un altul, “STOP Depresia! Împreună pentru o comunitate sănătoasă” a fost depus de consilierii PSD Constanța în luna noiembrie 2022 și aprobat în ședința din 30 ianuarie 2023 iar ulterior a înregistrat la instanță două dosare prin care solicită anularea acestor hotărâri.

Pe 16 noiembrie, magistrații Tribunalului Constanța au respins ca nefondată acţiunea formulată de prefectul Silviu Coșa în legătură cu HCLM Constanţa nr. 37/31.01.2023, însă decizia poate fi atacată.

„Respinge ca nefondată acţiunea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa, având ca obiect anularea HCLM Constanţa nr. 37/31.01.2023. Obligă reclamantul la plata sumei de 2.856 de lei către pârât, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 16.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, se arată în hotărârea pe scrut a instanței.

Prefectul județului a precizat că așteaptă motivarea deciziei și ulterior va decide dacă va declara recurs în acest dosar.


Inițiatorul celor două proiecte atacate de instituția Prefectului, consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu a spus că nu va renunța să lupte pentru drepturile oamenilor și pentru cei care se află în nevoie. „Nu vom ceda și nu vom accepta ca aceste proiecte benefice constănțenilor să fie sabotate”, a adăugat inițiatorul programelor „Bebe Trusou” și „Stop Depresia”.
 

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

DGAS vrea să determine costurile de emitere și distribuire a cardurilor din programul "Bebe Trusou"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii