Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insolvenţa Conpress Advertising SRL, amânată pentru aprilie. Finanţele Publice cer atragerea răspunderii lui Sorin Strutinsky

ro

17 Jan, 2019 00:00 1742 Marime text
Ieri, la Tribunalul Constanţa a avut loc un nou termen de judecată în dosarul în care Conpress Advertising SRL, una dintre firmele omului de afaceri Sorin Strutinsky, a intrat în insolvenţă. Cauza a fost amânată pentru data de 10 aprilie, pentru continuarea procedurii.
 
Dosarul (4149/118/2014) se află pe rolul Secţiei a II-a Civile din Tribunalul Constanţa din 26 mai 2014. Pe data de 16 iunie 2014, instanţa a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 26 mai 2014, SC Conpress Advertising SRL a solicitat a fi supusă procedurii simplificate a insolvenţei, întrucât înregistrează datorii certe, lichide şi exigibile a căror scadenţă a depăşit termenul de 90 de zile prevăzut de lege.
 
„Din analiza actelor de la dosar, instanţa constată că debitorul se află în stare vădită de insolvenţă, pasivul său exigibil fiind de 1.638.247 lei, în sensul dispoziţiilor art. 27 raportat la art. 3 pct.1 lit.a) din Legea 85/2006: «Insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 90 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de unul sau mai mulţi creditori». Debitoarea şi-a declarat intenţia de a intra în procedura simplificată, solicitând desemnarea, în calitate de lichidator judiciar, a Cabinetului Individual de Insolvenţă Vizitiu Cătălina“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
 
Într-un dosar asociat celui privind insolvenţa Conpress Advertising SRL, respectiv 4149/118/2014/a1, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, solicită atragerea răspunderii lui Sorin Strutinsky pentru intrarea în insolvenţă. Până la acest moment, Tribunalul Constanţa nu a stabilit primul termen de judecată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii