Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpații din dosarul drogurilor de la Tulcea, în valoare de 300 de milioane euro, menținuți în arest

ro

12 Jan, 2021 00:00 1199 Marime text
  • Cei doi au primit, în primă instanță, câte nouă ani de închisoare.
  • Prima condamnare a fost pronunțată de judecătorii de la Tribunalul Tulcea.
  • În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.

Curtea de Apel Constanța a decis ca cei doi cetățeni sârbi condamnați în primă instanță la ani grei de închisoare de Tribunalul Tulcea pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc (1.040 kg de cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro).
 
„Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 07 ianuarie 2021 până la data de 07 martie 2021, inclusiv. Respinge cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive formulate de apelanţii inculpaţi. Definitivă“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia este definitivă.
 
Cei doi au primit, în primă instanță, câte nouă ani de închisoare.
 
Inculpații au contestat decizia Tribunalului Tulcea, la Curtea de Apel Constanța, instanță care a stabilit primul termen în faza apelului pentru luna ianuarie 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Prin decizia de condamnare, Tribunalul Tulcea a dispus confiscarea cantității de 994,58 grame de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator și după reținerea contraprobelor.
 

Date din anchetă

 
Potrivit DIICOT, „în seara zilei de 20.03.2019, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-un autovehicul tip dubiță, înmatriculat în București, a fost pierdut cu ocazia încărcării un pachet ambalat conținând 1 kg de cocaină“.
 
„Ulterior, au fost efectuate investigații specifice cu privire la traseul mărfii și participanții la săvârșirea infracțiunii de către procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO. De asemenea, în dimineața zilei de 22.03.2019, pe malul Mării Negre, în zona localității Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal și în barcă se aflau mai multe pachete suspecte, învelite în baloane de cauciuc, similare ca logo, mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în data de 20.03.2019. Precizăm că ambarcațiunea, înmatriculată în România, prezenta un orificiu dreptunghiular în zona chilei și se afla într-o zonă de plajă, situată la cca 2 km nord de gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe, în apa mării, la cca 4 m de țărm“, conform DIICOT.
 

România, țară de tranzit

 
Cantitatea totală identificată și confiscată a fost de 1.040 kg cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro.
 
Precizăm că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe specifice.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au intrat în România pe cale maritimă, că România era țară de tranzit și, drept urmare, substanțele urmau să părăsească teritoriul nostru, pe cale rutieră.
 
Unul dintre inculpații în cauză a fost depistat la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Porțile de Fier 2, într-un autovehicul înmatriculat în Serbia, în calitate de pasager.
 
Citește și  
 
Un service auto din Constanța, transformat într-o fabrică de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT

DIICOT
Trei inculpați, reținuți pentru pornografie infantilă, viol și complicitate la viol

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii