Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:20 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte va analiza cererea de strămutare a dosarului privind achiziţia de către MApN a patru corvete multifuncţionale

ro

12 May, 2020 00:00 791 Marime text

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României vor analiza mâine cererea de strămutare a dosarului privind achiziţia de către Ministerului Apărării Naţionale a patru corvete multifuncţionale! În prezent, cauza se află pe rolul Curții de Apel Bucureşti, noul termen fiind stabilit pentru data de 27 mai.


Cererea de strămutare a acestui proces a fost depusă de compania Damen Schelde Naval Shipbuilding BV (fostul şantier naval Royal Schelde al Marinei Regale Olandeze).


Amintim că la începutul lunii iulie 2019, MApN a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa.


La scurt timp, compania Damen Schelde Naval Shipbuilding BV a contestat în instanță achiziția Ministerului Apărării Naţionale.

Pe data de 7 octombrie 2019, Tribunalul București a respins contestaţia depusă de Damen.


Nemulțumiți de decizia Tribunalului București, oficialii companiei Damen Schelde Naval Shipbuilding BV au formulat recurs, această acțiune fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel București în luna octombrie 2019. Noul termen al dosarului în faza de apel a fost stabilit, așa cum precizam și mai sus, pentru data de 27 mai.Citeşte şi

Reacţia oficială a Damen Contestaţia depusă de olandezi, respinsă de Tribunalul București
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii