Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:27 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre definitivă în dosarul privind achiziţia de către MApN a patru corvete multifuncţionale

ro

15 May, 2020 00:00 1456 Marime text

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins cererea depusă de compania Damen Schelde Naval Shipbuilding BV (fostul şantier naval Royal Schelde al Marinei Regale Olandeze) de strămutare a dosarului privind achiziţia de către MApN a patru corvete multifuncţionale. Decizia este definitivă.


Ca urmare a deciziei Înaltei Curți, dosarul rămâne pe rolul Curții de Apel București. Noul termen a fost stabilit pentru data de 27 mai.


Lnceputul lunii iulie 2019, MApN a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa.


Ulterior, compania Damen Schelde Naval Shipbuilding BV a contestat în instanță achiziția Ministerului Apărării Naţionale.


Pe data de 7 octombrie 2019, Tribunalul București a respins contestaţia depusă de Damen.


Nemulțumiți de decizia Tribunalului București, oficialii companiei Damen Schelde Naval Shipbuilding BV au formulat recurs, această acțiune fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel București în luna octombrie 2019. Noul termen al dosarului în faza de apel a fost stabilit, așa cum precizam și mai sus, pentru data de 27 mai.Citeşte şi

Oferta câştigătoare aparţine asocierii Naval Group - Şantierul Naval Constanţa Achiziţia corvetelor multifuncţionale, analizată mâine de judecători (document)

Liga Militarilor Profesioniști a donat astăzi Spitalului Militar din Constanța combinezoane medicale de protecție


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii