Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:29 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul privind achiziţia celor patru corvete multifuncţionale, amânat din cauza protestului judecătorilor

ro

19 Feb, 2020 15:28 1115 Marime text
Azi, la Curtea de Apel Bucureşti ar fi trebuit să aibă loc loc un nou termen de judecată în dosarul privind achiziţia de către Ministerului Apărării Naţionale a patru corvete multifuncţionale.
 
Ședința nu s-a mai ținut, având în vedere protestul judecătorilor în raport de modificarea legislativă privind pensia de serviciu a magistraţilor, sub forma suspendării activităţii de judecată.  Drept urmare, cauza a primit un nou termen: 4 martie, ora 11.00.
 
Azi, magistraţii ar fi trebuit să analizeze recursul formulat de compania Damen Schelde Naval Shipbuilding BV (fostul şantier naval Royal Schelde al Marinei Regale Olandeze) împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin intermediul căreia s-a respins contestaţia celor la Damen cu privire la achiziţia de către Ministerului Apărării Naţionale a patru corvete multifuncţionale.
 
Dosarul se află pe rolul Secţiei a IX-a contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Bucureşti, fiind repartizat completului de judecată alcătuit din: Ionuţ Cristian Andreescu (preşedinte), Cristina Petrovici şi Carmen Mihaela Voinescu, judecători ai Curţii de Apel Bucureşti.
 
Amintim că, pe data de 7 octombrie 2019, judecătorii Secţiei a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal de la Tribunalul Bucureşti au respins contestaţia depusă de Damen, după ce MApN a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor 4 corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 19 Feb, 2020 22:06 Nu pot sa cred ca interesul national militar primordial este subjugat unei astfel de situatii. Cei care impiedica dotarea armatei trebuie sa raspunda penal de subminare a securitatii nationale.