Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale, termen azi la Înalta Curte

ro

20 Jan, 2021 00:00 2269 Marime text
  • Oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa.

Azi, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României este programat primul termen în recursul dosarului privind achiziţia corvetelor multifuncţionale!
 
Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va fi definitivă.
 

Pașii judecătorilor
 

Amintim că la începutul lunii iulie 2019, în urma unor proceduri specifice, MApN a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa.
 
Ulterior, compania Damen Schelde Naval Shipbuilding BV (fostul şantier naval Royal Schelde al Marinei Regale Olandeze) a contestat în instanță achiziția Ministerului Apărării Naţionale.
 

Prima instanță

 
În primă instanță, pe data de 7 octombrie 2019, Tribunalul București a respins contestaţia depusă de Damen, decizia nefiind una definitivă. Nemulțumiți de decizia Tribunalului București, oficialii companiei Damen Schelde Naval Shipbuilding BV au formulat recurs, această acțiune fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel București.
 

În apel

 
La jumătatea lunii iulie 2017, completul de judecată format din magistrații Carmen Mihalea Voinescu, Cristina Petrovici şi Ionuţ Cristian Andreescu, de la Curtea de Apel București, a respins acțiunea promovată de Damen Schelde Naval Shipbuilding BV (fostul şantier naval Royal Schelde al Marinei Regale Olandeze).
 
„Admite recursul formulat împotriva încheierilor de şedinţă din 08.08.2019 şi 13.08.2019. Casează încheierile de şedinţă din 08.08.2019 şi 13.08.2019 şi în rejudecare constată că reclamanta datora o cauţiune în cuantum de 220.000 lei. Respinge, în rest, recursul, ca nefondat. Respinge excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 51 alin. 5 din Legea nr. 101/2016, ca inadmisibilă. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare în ceea ce priveşte soluţia dată excepţiei de neconstituţionalitate. Definitivă, în rest. Pronunţată în şedinţă publică azi 13.07.2020“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Curții de Apel București a fost contestată de Damen Schelde Naval Shipbuilding BV la Înalta Curte de Casație, primul termen fiind stabilit, așa cum arătam și mai sus, azi 20 ianuarie 2021. 
 
Citește și
 
Judecata în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale a ajuns la final

Asocierea Naval Group - Şantierul Naval Constanţa a avut oferta câştigătoare
Judecătorii s-au pronunțat în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii