Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzgândirea fostului consilier al lui Mazăre

ro

31 Oct, 2020 00:00 3374 Marime text
  • Cererea de renunțare la judecată a fost transmisă la termenul din 29 octombrie 2020, care s-a desfășurat la Curtea de Apel Constanța.
  • Magistrații Curții de Apel au hotărât să acorde un nou termen de judecată, pe 26 noiembrie 2020, dată până la care se așteaptă o procură specială cu privire la însușirea cererii.
  • Răducu Preda a cerut anularea, în parte, a Regulamentului instanțelor de judecată.
 
Valentin Răducu Preda, fost consilier al fostului primar Radu Mazăre, pare să se fi răzgândit, în ultima vreme.
 
După ce a dat în judecată forumul suprem al magistraților din România și a cerut anularea, în parte, a Regulamentului de ordine interioară al instanțelor judecătorești, Răducu Preda a formulat cerere de renunțare la proces.
 
Cererea a fost transmisă la termenul din 29 octombrie 2020, care s-a desfășurat la Curtea de Apel Constanța.
 
Pentru a fi siguri însă de solicitarea transmisă, magistrații Curții de Apel au hotărât să acorde un nou termen de judecată, pe 26 noiembrie 2020, dată până la care se așteaptă o procură specială cu privire la însușirea cererii de renunțare la judecată, de către reclamant, anume Valentin Răducu Preda.
 
În urma unui proces penal, Valentin Răducu Preda a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind găsit vinovat de divulgarea secretului ce periclitează siguranța statului, dar și de trafic de influență
 

Procesul cu CSM, trimis la Constanța, de la București

 
Pe de altă parte, dosarul în care Răducu Preda a cerut anularea, în parte, a Regulamentului instanțelor de judecată a fost inițial înregistrat pe rolul Curții de Apel București, la data de 29 ianuarie 2020, sub numărul 465/2/2020.
 
La primul termen de judecată, însă, magistrații bucureșteni au pus în discuție competența teritorială a acestei instanțe de a judeca dosarul.
 
În urma deliberărilor, judecătorii au decis să trimită dosarul la Constanța, mai precis la Curtea de Apel, aceasta fiind, în opinia lor, instanța competentă să analizeze acest caz.
 
În aceste condiții, dosarul cu numărul 465/2/2020, în care Valentin Răducu Preda este reclamant, iar Consiliul Superior al Magistraturii este pârât, a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, Secția Contencios administrativ și fiscal.
 
Așa cum menționam anterior, într-un alt dosar, unul penal, Valentin Răducu Preda a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind găsit vinovat de divulgarea secretului ce periclitează siguranța statului, dar și de trafic de influență.
 
În acest context, rămâne de văzut dacă fostul consilier al lui Mazăre într-adevăr s-a răzgândit și dacă își va însuși cererea de renunțare la judecată.
 
Citește și:

Dănuț Căpățînă, Răducu Preda și Sorin Șandru, cu plângeri la CSM

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii