Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:57 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ofițer DNA, întors de pe drumul libertății de Tribunalul Constanța. Cererea de eliberare condiționată, respinsă

ro

08 Feb, 2021 00:00 942 Marime text
  • Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată în două dosare de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, nu va fi eliberat condiționat! 
 
Decizia este definitivă și a fost luată vineri de judecătorii de la tribunalul Constanța, care au respina propunerea de liberare condiționată formulată de Penitenciarul Poarta Albă – Constanța privindu-l pe Dan Emil Manolachi ca nefondată. 
 
Fostul ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se află în prezent în stare de detenție pentru executarea unei pedepse de aproximativ nouă ani.
 
În primă instanță, judecătorul Marius Cătălin Croitoru, preşedintele Judecătoriei Medgidia, a apreciat că timpul efectiv executat de fostul ofițer DNA este suficient pentru reeducarea acestuia, din următoarele considerente: se află la prima analiză, execută pedeapsa în regim semideschis, nu a fost sancționat disciplinar, fiind recompensat de 23 ori.
 
De asemenea, a participat la activități lucrative și educative.
 
„Față de această stare de fapt și în considerarea dispozițiilor legale anterior citate, instanța va aprecia că, din conduita condamnatului pot fi sintetizate repere care să formeze ideea însușirii de către acesta a unui complex de valori sociale necesare subzistenței în societatea liberă în condiții de legalitate, astfel că, va dispune liberarea condamnatului din executarea pedepsei aplicate prin sentința penală nr. 108/P/2019 a Curții de Apel Constanța, mandat nr.81/P/2020, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză“, se mai arată în motivarea Judecătoriei Medgidia.
 
De menționat că recent, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României i-au redus pedeapsa lui Dan Emil Manolachi, magistrații deducând din pedeapsa rezultantă de nouă ani închisoare aplicată prin sentința nr. 180/P din data de 29 noiembrie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, 228 de zile câștigate pentru perioada 04.04.2014 - 10.06.2015 şi 06.11.2015 - 22.02.2018, precum şi 42 de zile pentru perioada 08.04.2019 - 22.12.2019.
 
Citește și: 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii