Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

ro

05 Jan, 2024 13:42 1260 Marime text


Magistratul Gigi Valentin Ștefan, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, ar urma să preia, cu delegație, funcția de procuror general adjunct al aceleiași unități de parchet!
 
Propunerea a fost înaintată Consiliului Sperior al Magistraturii și urmează să fie analizată în cadrul primei ședințe de anul acesta a Secției pentru Procurori, din data de 9 ianuarie 2024.
 
Amintim, magistratul Gigi Valentin Ștefan a fost procuror general al PCA Constanța, ce are în subordine toate unitățile de anchetă din Constanța și Tulcea, până la începutul acestui an, când a încetat mandatul de trei ani în funcție.
 
Funcția de procuror general al Dobrogei a fost preluată astfel, în urma câștigării concursului, de către magistratul Mihaela Elena Mergeane, la momentul preluării funcției de procuror general încetând mandatul său de procuror general adjunct.
 
Astfel, ambele funcții de procuror general adjunct al PCA Constanța au devenit vacante, la finele anului 2022 pensionându-se cel de-al doilea adjunct, magistratul Beatrice Silvia Șișman.
 
Acum, din echipa de conducere a PCA Constanța vor face parte, dacă propunerea va fi admisă de către Secția pentru Procurori a CSM, magistratul Gigi Valentin Ștefan – în calitate de procuror general adjunct, și magistratul Mihaela Elena Mergene, procuror general al Dobrogei, în urma câștigării concursului pentru funcția de conducere.
 
Totodată, dacă propunerea privindu-l pe magistratul Gigi Valentin Ștefan va fi admisă de CSM, acesta va fi delegat în funcția de conducere până la ocuparea acesteia prin concurs, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ei sunt magistrații care vor să ocupe funcția de procuror general al Dobrogei (FOTO+DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii