Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgeta Tapangea pierde un proces deschis Primăriei Constanța

ro

01 Jun, 2023 13:20 1478 Marime text
Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins cererea și acțiunea formulată de Georgeta Tapangea în contradictoriu cu Primăria Constanța, în ceea ce privește imobilul din zona Brotăcei, municipiul Constanța. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii au dat următoarea soluție: „Admite exceptia inadmisibilitatii Respinge actiunea, ca inadmisibila. Obliga reclamanta la plata cheltuielilor de judecata catre pârât, în cuantum de 2.856 lei. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanta. Pronuntata astazi, 31.05.2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.


Mai exact, este vorba de un teren din zona Brotăcei, unde municipalitatea dorește să amenajeze un parc, însă pe care Georgeta Tapangea a edificat, deja, o clădire.

 
La începutul anului, Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins definitiv apelul formulat de Primăria Constanța într-unul din dosarele pe care le-a deschis împotriva Georgetei Tapangea, care construiește pe un teren pe care municipalitatea îl dorește a fi transformat în parc. Pe fondul cauzei privind anularea actului administrativ (exproprierea), pe 26 ianuarie 2023, magistrații au respins excepția litispendenței și cererea de disjungere a cauzei. Se poate ataca această decizie odată cu fondul.

Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, azi data de 07.02.2023. Prima instanță, Judecătoria Constanța, a încuviințat executarea silită, privind exproprierea, însă a respins ca neîntemeiat desființarea de către debitoare a construcției de pe teren.
 
Este vorba de procesul pe fond de la Tribunalul Constanța privind anularea unui HCL ce privește exproprierea de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac. Reamintim că la jumătatea lunii octombrie 2022, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis în mod definitiv suspendarea Hotărârii Consiliului Local privind exproprierea terenului deținut de către Georgeta Tapangea, pentru amenajarea unei grădini publice în zona Brotăcei-Tic-Tac din Tomis Nord. „Dec./14.10.2022 Respinge ca nefondată excepţia lipsei de obiect şi excepţia lipsei de interes. Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării HCL nr.482/28.12.2021 până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 5011/118/2022. Definitivă. Pronunţată azi, 14.10.2022 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Amintim că în luna august, Tribunalul Constanța respinsese cererea de suspendare a executării formulată de Georgeta Tapangea.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

O nouă amânare într-unul din procesele deschise de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii