Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul vicepreședinte al CJC, Daniel Learciu, procese pe bandă rulantă. Își vrea mandatul înapoi!

ro

02 Nov, 2018 00:00 3260 Marime text
Daniel Learciu și-a pierdut săptămâna trecută calitatea de consilier județean și funcția de vicepreședinte al CJC. Cu toate că partidul din care a făcut parte, ALDE, l-a prezentat deja pe înlocuitorul său în Consiliul Județean, Leonard Tănase, fostul vicepreşedinte îşi vrea mandatul înapoi.
 
Learciu a înregistrat în această săptămână două dosare pe rolul instanţei de contencios administrativ. Primul dosar, 6477/118/2018, vizează suspendarea executării actului administrativ hotărârea 158/22.06.2018 , respectiv 162/22.06.2018. În dosar, ALDE are calitatea de pârât, iar Learciu este reclamant.
În cel de-al doilea dosar, 6476/118/2018, Learciu cere suspendarea actului administrativ emis de prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, privind ordinul de încetare a mandatului de consilier județean al lui Daniel Learciu.

Până la finalizarea proceselor în contencios, la următoarea ședință a CJC, aleșii județeni vor lua act de ordinul de încetare a mandatului lui Daniel Learciu, apoi reprezentanţii ALDE vor desemna un nou consilier județean de pe listele de supleanţi, care va fi sau nu validat. Abia ulterior vor fi reluate negocierile pentru funcţia de vicepreşedinte al administraţiei judeţene.

Daniel Learciu susţine că excluderea sa s-a realizat cu încălcarea statutului, iar acest lucru va fi demonstrat în instanţă.
 
În prezent,  Learciu activează pe postul de director al AFIR Constanţa, de unde s-a suspendat în iunie 2016, după ce a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii