Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani pentru localităţi. Nerv şi nervi în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa

ro

27 Nov, 2018 00:00 2266 Marime text
Consilierii judeţeni s-au reunit ieri în şedinţa lunii noiembrie. Din cele 40 de proiecte aflate pe ordinea de zi, trei au fost retrase şi alte două au rămas nedezbătute. Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Claudiu Palaz, iar la prezidiu s-a aflat şi celălalt vicepreşedinte, Daniel Learciu, după ce acesta şi-a recâştigat mandatul în instanţă.
 
Printre proiectele aprobate s-a aflat şi cel privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor (datorii), susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2018. Peste jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale au primit peste 4 milioane de lei. Comuna Limanu a primit cea mai mare sumă: 300.000 de lei. Alte administraţii locale au primit câte 150.000 lei, 125.000 lei, 100.000 lei sau 50.000 lei. Comuna liberală Negru Vodă a primit doar 25.000 de lei la această repartizare.
 
În următoarele zile va fi organizată o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Constanţa în vederea aprobării proiectului de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru iarna 2018-2019 ce vor fi aplicate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa în calitate de operator, în relaţia cu Consiliul Judeţean Constanţa. Acest proiect, deşi larg dezbătut, nu a putut fi aprobat, deoarece consilierii liberali au cerut timp ca să studieze proiectul şi explicaţii de la directorului Regiei, în condiţiile în care proiectul de hotărâre nu fusese prezentat aleşilor judeţeni în cadrul comisiilor permanente de specialitate.
 
Marian Cruşoveanu, consilier judeţean PNL, a precizat că PNL nu a avut documentaţia la dispoziţie şi a propus o şedinţă de îndată pentru zilele următoare pentru a putea studia acest proiect. Acesta a menţionat că anul trecut Curtea de Conturi a făcut recomandări de care trebuie să se ţină cont în adoptarea noilor tarife.

La rândul său, Lucian Lungoci, administratorul RAJDP Constanţa, a precizat că, indiferent când se votează proiectul, contractul regiei cu CJC se va semna abia luna viitoare. Acesta a menţionat că RAJDP va interveni la nevoie chiar daca nu sunt aprobate tarifele şi a asigurat locuitorii judeţului că vor interveni chiar dacă au sau nu contract cu CJC. Totodată, Lungoci s-a arătat dispus să răspundă consilierilor judeţeni la orice întrebare legată de raportul Curţii de Conturi pentru perioada 2016-2017.
 
Pe parcursul şedinţei, aleşii din opoziţie s-au contrat în mai multe rânduri cu social-democraţii.
 

Citeşte şi:

 

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii