Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:01 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, colaborarea PSD-ALDE funcţionează sublim, dar lipseşte cu desăvârşire!

ro

12 Jan, 2019 00:00 1346 Marime text
La început de an, conducerea ALDE Constanţa repune pe tapet câteva chestiuni îngrijorătoare care privesc mai degrabă lipsa de colaborare pe plan local cu partenerii politici din Coaliţie, PSD.
 
Încă de anul trecut, ALDE a pierdut extrem de uşor un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, după ce l-au lăsat fără calitatea de membru de partid pe Dumitru Daniel Learciu. Doar 30 de zile a durat bucuria celor de la ALDE! Learciu s-a reîntors pe post la Consiliul Judeţean, iar Prefectura Constanţa, sigur, apolitică, dar în strânsă colaborare cu principalul partid de guvernământ, a declarat recurs la victoria în prima instanţă a lui Learciu.
 
Totuşi, conducerea ALDE Constanţa se declară suspicioasă, dar se abţine de la alte comentarii! „În prezent, avem un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean care nu este membru ALDE, dar care ocupă mandatul negociat politic în 2016, după alegerile locale. Suntem în instanţă. Sunt nişte chestiuni pe care le putem intui, dar nu putem acuza pe nimeni şi mă refer aici şi la partenerii noştri de coaliţie”, a spus Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Senatorul Popa a adăugat că îşi doreşte ca în 2019 „Coaliţia PSD-ALDE pe plan local să funcţioneze mai bine şi nu mă refer la împărţirea de funcţii, ci mai degrabă de o colaborare la nivel politic, care implică mai mult decât nişte funcţii negociate”.
 
Săgeţile lui Popa fac trimitere către pasivitatea cu care PSD priveşte situaţia din localitatea Mereni, judeţul Constanţa, una considerată unică la nivel naţional. La Mereni au fost în 2017 din nou alegeri parţiale pentru Consiliul Local, care nu s-a întrunit deloc, până la sfârşitul anului 2018. Şi atunci... nelegal, spune Popa. „Cred că la Mereni, unde primarul este PSD, putem discuta deja de chestiuni penale. Din informaţiile noastre, primarul a convocat Consiliul Local după mai bine de un an de la alegeri şi a aprobat bugetul cu jumătate minus unu din numărul de consilieri. Prin urmare, fără cvorum. Nu am văzut nicio reacţie nici de la PSD, nici de la Prefectura Constanţa pe acest subiect. Prefectura ar trebui să verifice legalitatea actelor emise de consiliile locale. Noi semnalăm din nou această problemă, într-o localitate unde ALDE are un viceprimar, care nu îşi poate desfăşura activitatea din cauza primarului PSD. Dacă nu vor să rezolve această problemă, asta e, dragoste cu sila nu se poate, putem funcţiona şi separat la nivel judeţean”, a explicat senatorul Ion Popa.
 
Acesta a mai explicat că pe rolul instanţelor se află mai multe procese deschise atât de consilierii locali din Mereni, cât şi o serie de hotărâri judecătoreşti executorii, pe care primarul din Mereni, Silviu Florentin Gărea, nu le pune în aplicare.

ALDE Constanţa se reuneşte pe 25 ianuarie în Delegaţie Permanentă

Conducerea ALDE a prezentat şi câteva dintre deciziile luate în ultima şedinţă de Biroul Politic Teritorial. Cea mai importantă, convocarea pe 25 ianuarie a Delegaţiei Permanente Judeţene, prilej cu care va fi prezentat un raport de activitate pentru anul precedent şi vor fi stabilite calendarele de acţiuni pentru anul electoral 2019, în care vor avea loc atât alegeri europarlamentare, cât şi prezindeţiale. În acest context, preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa, a anunţat că formaţiunea politică îşi va desemna candidatul pentru scrutinul prezidenţial până în luna aprilie, cel mai probabil în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.
 
Până atunci, Popa este de părere că sociologii ar trebui să dea o mână de ajutor pentru conturarea unui profil de prezidenţiabil pe care românii şi-l doresc pentru următorii cinci ani.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii