Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examenul de grad al anchetatorilor. Cum s-a descurcat procurorul general al Constanţei

ro

18 Nov, 2019 00:00 2858 Marime text

Examen greu pentru promovarea în grad a procurorilor. Din cei 12 magistraţi constănţeni înscrişi în concursul pentru a obţine gradul profesional următor, doar trei au luat examenul.
Printre cei ce nu şi-au regăsit numele pe listele candidaţilor admişi se află procurorul general al Constanţei, magistratul Gigi Valentin Ștefan, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Tulcea, Dan Stepanencu, dar şi Gabriela Rugea, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Mangalia.


Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au publicat listele finale cu procurorii declaraţi admişi la examenul pentru promovarea în grad pe loc a magistraţilor. Astfel, pentru gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost scoase la concurs 50 de locuri, pentru cel de procuror al Parchetului de pe lângă Curte de Apel au fost scoase 103 locuri, iar pentru gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal au fost puse la bătaie 70 de posturi.
Pe lista celor 50 de magistraţi ce au fost declaraţi admişi se regăseşte numele procurorului constănţean Venera Graţiela Lăzureanu, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, ce a obţinut media 9,40.


Printre procurorii dobrogeni înscrişi în concurs şi care nu şi-au regăsit numele pe lista admişilor pentru acest grad profesional se află procurorul general al Constanţei, magistratul Gigi Valentin Ștefan, magistratul Daniela Bocăneală, din cadrul Parchetului Tribunalului Tulcea, dar şi procurorii Constantin Micu şi Violeta Julieta Păun, de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.


În ce priveşte gradul de procuror al Parchetului Curţii de Apel, acesta a fost obţinut de procurorul constănţean Cristian Corneliu Bordeianu, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, ce a obţinut media 9,30 la concurs. Pe lista admişilor nu se regăsesc ceilalţi colegi ai magistratului ce se înscriseseră iniţial în concurs, respectiv procurorii Dana Belciug şi Camelia Maria Conortos, de la Parchetul Tribunalului Constanţa, şi nici prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Tulcea, Dan Stepanencu.


Nu în ultimul rând, gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal a fost obţinut de prim-procurorul adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa, magistratul Camelia Andrei, cu media 8,65. Pe lista admişilor pentru acest grad profesional nu se regăsesc însă ceilalţi procurori dobrogeni înscrişi în concurs, anume, procurorul Laura Angela Cornea, de la Parchetul Judecătoriei Mangalia, şi nici Gabiela Rugea, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Examenul a fost organizat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii şi s-a desfăşurat în perioada septembrie – noiembrie 2019.


Citeşte şi:

Procurorii dobrogeni, aşteptaţi duminică la examenul de grad
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii