Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Constanţa vor burse majorate şi paza unităţilor şcolare asigurată de la bugetul local

ro

28 Jan, 2017 00:00 2458 Marime text
O nouă şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanţa a avut loc ieri, fiind găzduită de Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa. Principalele subiecte aflate pe ordinea de zi au vizat strategia locală pentru politicile de tineret 2017-2020, precum şi descentralizarea competenţelor în domeniul de tineret. La şedinţă au participat reprezentanţii organizaţiilor şi ai structurilor care s-au înscris în acest organism, dar şi organizaţiile şi structurile care doresc să adere.
 
În cadrul şedinţei, Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanţa, la propunerea Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a votat două rezoluţii. Una vizează asigurarea securităţii elevilor din municipiul Constanţa, iar cealaltă, creşterea cuantumului burselor şcolare pentru aceştia.
 
Alex Burghelia, vicepreşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a declarat că organizaţia recomandă Consiliului Local Constanţa să aloce credite bugetare în momentul alcătuirii bugetului local aferent anului 2017 şi să adopte o hotărâre privind asigurarea securităţii elevilor în unităţile de învăţământ. De asemenea, Asociaţia Elevilor din Constanţa îi recomandă primarului municipiului Constanţa să demareze procedura de achiziţie necesară asigurării pazei elevilor şi a unităţilor de învăţământ.
 
O altă doleanţă a elevilor din Constanţa este legată de majorarea cuantumului burselor. Astfel, aşa cum reiese din Rezoluţia privind creşterea cuantumului burselor şcolare pentru elevii din municipiul Constanţa, acestea se doresc a fi majorate după cum urmează: burse de merit - 60 de lei pe lună, burse de studiu - 150 de lei pe lună, burse de ajutor social - 200 de lei pe lună. Bursa de performanţă va rămâne la valoarea de 200 de lei, aşa cum este în prezent. La ora actuală, cuantumul burselor este următorul: burse de merit - 35 de lei pe lună, burse de studiu - 30 de lei pe lună, burse de ajutor social - 100 de lei pe lună.
 
Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) al Municipiului Constanţa a fost înfiinţat în luna mai a anului 2016, iar Regulamentul de organizare şi funcţionare a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local din 31 august 2016. CCPT reprezintă o modalitate de consultare a tinerilor, prevăzută de Legea Tinerilor nr. 350/2006, prin care aceştia participă la luarea deciziilor în comunitate. Din CCPT pot face parte: Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa, federaţiile tinerilor la nivel judeţean, organizaţiile de studenţi, elevi, structurile sindicale şi patronale adresate tinerilor, structurile de tineret ale partidelor politice, precum şi alte organizaţii cu personalitate juridică şi care îşi propun să reprezinte un grup de tineri bine determinat prin statut.

Ti-a placut articolul?

Comentarii