Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:37 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Ne așteaptă o iarnă grea! Prefectul Silviu Coșa face precizări importante pentru constănțeni (VIDEO)

ro

10 Nov, 2022 13:55 1159 Marime text

 
Invitatul ZIUA LIVE de joi, 10 noiembrie, este prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.
 
În cadrul interviului, prefectul vorbește despre reziliență, ca principala armă pe care atât comunitatea dar și instituțiile statului o au la dispoziție.

Silviu Coșa ne vorbește la ZIUA LIVE și despre  teme din sfera agriculturii, burse elevi, domeniului sanitar sau din administrație. dar vom discuta și despre Schengen, reglementarea pieței energiei, programele naționale de finanțare a proiectelor comunităților locale.

Deasemenea, aflăm detalii despre datele preliminare cu care lucrează cele două comisii care verifică informațiile venite de la UAT-uri, referitoare la gradul de pregătire pentru iarnă, astfel încât oamenii să fie cât mai puțin afectați de eventuale intemperii, dar și despre măsuri pentru protejarea populației și intervențiile rapide în situații de urgență având în vedere numărul relativ mare de incendii pretrecute în ultima vreme.
 

Din cele 71 de UAT-uri au fost verificate 56. Verificarea continuă, se realizează cu comisii mixte. Până în momentul de față, nu sunt indicii că ar fi probleme în menționerea bunei condiții a drumurilor pe durata iernii.


Prefectul vorbește despre situația în unitățile de învățământ în anotimpul rece.
 

În ceea ce privește unitățile de învățământ au făcut o raportare despre cum sunt pregătite pentru sezonul rece. Au fost 3 cazuri în care autoritățile nu avea pregătit combustibilul solid decât pentru prima parte a sezonului estival. Până în momentul de față nu sunt probleme.
 
 
În zona ICIL este o avarie, am fost informat că se va soluționa în cursul zilei de mâine. Și mâine într-o zonă adiacentă se va întrerupe apa caldă pentru a se soluționa problema. Am toată încrederea că lucrurile se vor definitiva.
 


 
Primăria trebuie să gestioneze cazenele și instalațiile deja existente de la vechiul CET., a spus Coșa la ZIUA LIVE. 

 
În acest an nu vor fi probleme

 Anul trecut, Prefectura a fost sesizată de iminența opririi apei calde. Am intervenit aici. Lucrurile s-au remediat. A existat deschidere mare din partea celor implicați. Nici în acest an nu vor fi probleme de gazul furnizat pentru Electrocentrale. Ce se poate face este ca conductele să fie înlocuite. Sunt vechi.

 
Interviul integral poate fi urmărit aici

 

Silviu Coșa vorbște și despre plângeri penale, dar și despre faptul că trebuie să se respecte decizia luată de justiție. 

Avem și primari judecați. Atâta timp cât justiția decide că au fost vinovați, ei trebuie să suporte consecințele. 


La Constanța, funcționarii nu reușesc să treacă de concursul pentru secretar al municipiului.
 

Este o problemă în curtea fiecărei instituții în parte. Fiecare știe de unde își atrage resursa umană.
 
Recrutarea în orice instituție se face din reusră internă sau externă. Chiar și fără un aviz din partea ANFP, se poate face recrutare de personal., spune Coșa la ZIUA LIVE. 

 
Citește și: Fulvia Dinescu revine pe postul de secretar al municipiului Constanța! Ce avere are funcționarul Primăriei?(DOCUMENTE)

Prefectul face precizări și despre situația burselor. 
 

Am rugat colegii de la Corpul de Control să monitorizeze situația burselor școlare și au fost tot felul de alte probleme punctuale legate de diferite aspecte.
 

În ceea ce privește bursele, nu toate primăriile aprobau toate categoriile de burse. O problemă era și modul de decontare a sumelor. Problemele sunt mixte, problema este la primărie. Pentru anul trecut sumele fuseseră toate virate pentru anul anterior. Anul asta, 40 din 70 de UAT-uri viraseră sumele. Monitorizăm în continuare situațiile. Problemele sunt în general în zona rurală. 

Tema alegerilor parțiale este dezbătută în continuare la ZIUA LIVE.

Dintr-un motiv sau altul, Prefectura a transmis documentația către guvern. Nu vă pot da în momentul de față un termen la care s-ar desfășura sau nu alegerile parțiale. 


Coșa vorbește și despre fondul funciar.
 

Aproape 60 de dosare vor intra în următoare ședință. Mai rămân puțin peste 30 în lucru. Dosarele s-au lucrat și vor intra în ședința joia sau vinerea viitoare., a spus prefectul. 

 
Agricultorii au sesizat că au fost probleme din cauza secetei și incendiilor.
 

Au ajuns la noi în mod indirect aceste probleme, prin cererile pe care le-au depus agricultorii. În ceea ce privește culturii de toamnaă, nu s-a raportat nici o pagubă. 30.000 de hectare sunt afectate din culturile de primăvară. La începutul lui decembrie vom ști întreaga suprafață afectată la nivelul județului. , a mai completat Coșa. 

 Nu e nici un secret că se pleacă dintr-o funcție de prefect

Eu gândesc ca un funcționar ANAF și sper să revin acolo. Nu e nici un secret că se pleacă dintr-o funcție de prefect. Am depășit durata medie de manfate, statistic vorbind. , a mai spus Coșa la final de interviu. 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii