Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor. Ce răspuns a primit afaceristul condamnat Dragoș Săvulescu de la Curtea Supremă

ro

12 Mar, 2021 00:00 1636 Marime text
  • Curtea de Apel București respinsese acțiunea sa, dar omul de afaceri s-a adresat Curții Supreme, pentru a-și susține cauza.
  • Ieri, 11 martie 2021, și Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată contestația sa.
  • Dragoș Emil Săvulescu a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor la cinci ani și jumătate de detenție, însă autoritățile judiciare din Italia, unde s-a predat afaceristul, au modificat hotărârea din România.
  • În prezent, Săvulescu se află în Italia, în executarea în libertate a pedepsei.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată contestația formulată de afaceristul Dragoș Emil Săvulescu, în procesul în care a atacat hotărârea de condamnare din Dosarul Retrocedărilor.

Inițial, Curtea de Apel București respinsese acțiunea sa, dar omul de afaceri s-a adresat Curții Supreme, pentru a-și susține cauza.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, Dragoș Emil Săvulescu a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor la cinci ani și jumătate de detenție, însă autoritățile judiciare din Italia, unde s-a predat afaceristul, au modificat hotărârea din România și au decis ca acesta s-o execute în stare de libertate.

Amintim că „prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel București, Secția I Penală sub nr. 5766/2/2020, condamnatul Săvulescu Emil Dragoș a formulat contestația la executare împotriva sentinței penale nr. 148/10.07.2017 pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr. 32/A/07.02.2019 pronunțata de Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală în dosarul nr. 6536/2/2008“, potrivit www.rolii.ro.

„În motivarea contestației la executare s-a invocat faptul că prin recunoașterea de către statul italian a Sentinței penale nr. 148/10.07.2017 a Curții de Apel București - Secția a II-a Penală, modificată și rămasă definitivă prin decizia penală nr. 32/A/2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, și punerea acesteia în executare, statul roman și-a pierdut dreptul de a mai urmări executarea pedepsei de către condamnatul Săvulescu Dragoș Emil“, se arată în hotărârea Curții de Apel București, citată pe Jurindex.

După analizarea argumentelor aduse de Dragoș Săvulescu, prin avocatul său, Curtea de Apel București a decis se respingă contestația la executare.

Ieri, 11 martie 2021, și Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată contestația sa.

Sursa foto: Facebook.com


Citește și:

Afacerist condamnat cu executare în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, eliberat în Italia. Povestea lui Dragoș Săvulescu, ajunsă la Înalta Curte
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii