Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:09 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi foşti primari din Constanţa, trimişi în judecată de DNA. Procesul continuă la Tribunal

ro

29 Jul, 2019 00:00 1295 Marime text
Procesul în care doi foşti primari din judeţul Constanţa au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în octombrie 2017, continuă la Tribunalul Constanţa!
 
Este vorba despre dosarul în care DNA Constanţa i-a deferit justiţiei pe Ion Soare şi Gheorghe Popescu, la data presupuselor fapte primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, judeţul Constanţa.
 
Cauza a fost amânată pentru data de 17 septembrie, pentru obţinerea unor relaţii de la Oficiul de Cadastru.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
„La data de 18 ianuarie 2006, inculpaţii Soare Ion şi Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea, din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele, a unei suprafeţe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafaţă a fost inclusă în mod abuziv şi suprafaţa de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitaţii de Primăria comunei Mihai Viteazu. Mai mult, în urmă cu un an, la data de 24 ianuarie 2005, inculpatul Soare Ion, primarul comunei Cogealeac, convenise cu primarul comunei Mihai Viteazu că respectiva suprafaţă aparţine comunei Mihai Viteazu. Aceste demersuri ale inculpaţilor au avut drept consecinţă obţinerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 de euro şi 531.822 de lei în dauna societăţii beneficiare a terenului respectiv“.
 
Reprezentantul societăţii păgubite în maniera de mai sus s-a constituit parte civilă, cu suma de aproximativ 2,5 milioane de euro.
 
În cauză s-a dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii