Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbați, reținuți pentru trafic de minori. Acționau prin metoda „loverboy”

ro

08 Oct, 2020 15:16 1688 Marime text
  • Doi inculpați au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

La data de 07.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, la data de 07.10.2020, cei doi inculpați au transportat cu autoturismul o persoană vătămată minoră într-o locație aflată pe DN 71 Târgoviște – București, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției stradale.

Minora a fost depistată de către lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, iar în imediata apropiere, la o distanță de 100-200 metri, i-au identificat pe cei doi inculpați care o monitorizau din interiorul unui autoturism.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, în perioada august 2020 – octombrie 2020, unul dintre inculpați a racolat persoana vătămată minoră prin metoda “loverboy”, iar mai apoi, împreună cu celălalt inculpat, a transportat-o în diverse locuri din preajma municipiului Târgoviște, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției stradale, însușindu-și sumele de bani obținute din această activitate (aproximativ 7000 lei).

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Dâmbovița cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița.

„Facem precizarea că, pe întreg procesul penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii