Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:50 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Director adjunct în CSM, procurorul Constantin Micu dă Constanţa pe Bucureşti

ro

25 Nov, 2019 00:00 1387 Marime text

Procurorul constănţean Constantin Micu, detaşat în repetate rânduri la Consiliul Superior al Magistraturii şi, în prezent, director adjunct al Direcţiei Resurse Umane şi Organizare, lasă Constanţa pentru Bucureşti.

 
Surse avizate susţin că magistratul Micu şi-a cerut deja transferul şi că solicitarea sa va fi pusă în discuţie în cadrul următoarei şedinţe a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Aceleaşi surse spun că procurorul a cerut să fie transferat de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, unde figurează în prezent, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, din capitală.
 
Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul constănţean asigură funcţia de  director adjunct în cadrul Direcţiei pentru Resurse Umane şi Organizare a forului suprem al magistraturii din România. Detaşarea sa la CSM în actualul mandat este valabilă până în luna februarie a anului viitor, potrivit HCSM nr. 725/2016.
 
În ultima declaraţie de avere făcută publică a procurorului, ce datează din 12.06.2018, acesta menţiona faptul că nu deţinea în proprietate niciun teren la momentul respectiv, dar avea, în schimb, două apartamente. Primul dintre acestea a fost cumpărat în 2010, fiind în Constanţa, iar pentru cel de-al doilea, în Bucureşti, se menţiona faptul că s-a semnat antecontractul de vânzare în anul 2017, imobilul având trei camere. Ambele proprietăţi sunt deţinute de către procuror împreună cu soţia sa, Alina Maria Micu.
 
Cei doi soţi deţineau la momentul respectiv un Fiat şi un Volkswagen. În ce priveşte activele financiare declarat de procuror în 2018, acesta a precizat că deţine un cont de salariu şi unul de economii, a căror valoare totală la zi era de 250.640 de lei. La BCR Locuinţe, soţii Micu aveau un cont de economii cu un sold la zi de 13.500 de lei, iar un alt cont de salariu la o altă bancă avea un sold curent de 31.086 de lei.
 
Acţiunile soţiei sale, plasate la "BRD, DAFR, DIGI, SIF 3, SNG, SNN, TLV" aveau o valoare totală la zi declarată în 2018 de 71.729 de lei. La acelaşi capitol este menţionat şi "cont SSIF Vanguard", al cărui titular este tot soţia procurorului şi a cărui valoare la zi era de 5.983 de lei.
 
În ce priveşte datoriile soţilor Micu, sunt menţionate două credite a căror valoare totală este de 94.000 de lei.
 
În calitate de director adjunct în CSM, procurorul constănţean avea un venit anual de 198.299 de lei pe lună, în timp ce soţia sa avea un venit anual de 64.703 lei, bani încasaţi de la societatea la care lucra.
 
Din închirierea apartamentului, soţii Micu realizaseră un venit de 6.380 de lei.

 
Citeşte şi:
 
Constantin Micu, procuror în Parchetul Curţii Apel Constanţa, la CSM până în 2020
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii