Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:43 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia prin care s-a decis eliberarea condiţionată a lui Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, anulată

ro

10 Nov, 2017 13:11 2058 Marime text
Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, nu iese din arest. Decizia este definitivă şi a fost luată de Tribunalul Constanţa.

Amintim că Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiţionată a lui Viorel Adrian Stan, însă decizia a fost atacată de procurorii DNA la Tribunalul Constanţa.
Azi, ultima instanţă menţionată, a admis acţiunea dormulată de DNA Constanţa şi a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de contestatorul condamnat Stan Viorel Adrian. Totodată, instanţa a stabilit termen de reiterare a cererii de două luni de la data pronunţării prezentei decizii.

În primă instanţă, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Ulterior, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au decis condamnarea definitivă a lui Viorel Adrian Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al oraşului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei şi respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 de lei şi respectiv 1.600.000 de lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul unui contract de execuţie lucrări şi achitate de Primăria oraşului Techirghiol“.
 
„În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracţiunii flagrante“, potrivit DNA.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii