Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia este definitivă Nicuşor Constantinescu, eliberat din arest în dosarul în care a fost condamnat la şase ani de închisoare

ro

30 Oct, 2016 11:22 22492 Marime text
Judecătorii Doiniţa Luminiţa Niţu şi Alin Nicolescu Sorin, din Curtea de Apel Bucureşti, admis cererea formulata de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa, privind revocarea măsurii arestării preventive.

Astfel, instanţa a dispus revocarea măsurii arestării preventive luată fata de Nicuşor Daniel Constantinescu, în prezenta cauză, unde a fost condamnat, în primă instanţă, la şase ani de închisoare. Decizia este definitivă. Amintim că tot în prezenta cauză, Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a luat, tot în primă instanţă, patru ani, cinci luni şi zece zile de detenţie.

După decizia privind revocarea măsurii arestării preventive, Doiniţa Luminiţa Niţu şi Alin Nicolescu Sorin au constatat că fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa este încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, pentru executarea pedepsei de cinci ani aplicată în dosarul CMZ.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 25 noiembrie

În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în executarea unei pedepse de cinci ani aplicate în dosarul presupusei subfinanţări a Centrului Militar Zonal Constanţa. Într-o altă cauză, fostul şef al CJC a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de detenţie.

Mâine, judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanţa, se vor pronunţa asupra cererii formulate de Nicuşor Daniel Constantinescu de contestaţie în anulare a deciziei care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul CMZ. În cauză, fostul şef al CJC este apărat de Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), trimisăşi ea în judecată de DNA într-un alt dosar. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dumitru Sin 30 Oct, 2016 16:02 Dincolo de disputa politică omul acesta este grav bolnav , îi urez sănătate !