Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:04 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copilărie de coșmar! O mamă este judecată pentru că și-a schingiuit copiii. Procesul merge mai departe

ro

08 Apr, 2020 00:00 484 Marime text

Judecătorii au stabilit un nou termen în dosarul în care o femeie din Tulcea a fost deferită justiției pentru că şi-ar fi lovit doi dintre copiii pe care îi are, aceştia având ulterior nevoie de îngrijiri de specialitate. Noul termen a fost stabilit pentru data de 13 mai.
 
Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, femeia este acuzată că, în perioada 2014 - 2016, şi-ar fi lovit doi dintre copiii pe care îi are, aceştia având ulterior nevoie de îngrijiri de specialitate. Pe unul dintre cei mici, inculpata l-a lovit cu genunchiul în zona ochilor, iar celuilalt i-a aplicat în repetate rânduri mai multe palme în zona capului. Mai mult decât atât, cel din urmă a fost lovit de către inculpată cu o curea, un bici şi un lanţ şi ar fi fost înţepat cu o foarfecă.
 
Aproape de finele anului 2018, judecătorii din Tulcea au decis condamnarea femeii la un an şi o lună de închisoare cu suspendare sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de trei ani. Instanţa a mai obligat-o pe inculpată să le achite propriilor copii aproximativ 10.000 de lei reprezentând daune morale. Judecătorii primei instanţe au concluzionat că, în ciuda relelor tratamente la care au fost supuşi cei doi copii, nu se impune decăderea femeii din drepturile părinteşti. Şi asta pentru că minorul lovit cu genunchiul în zona ochilor a fost dus într-un centru de plasament, iar celălalt a împlinit între timp 18 ani, devenind astfel major.
 
Nemulţumiţi de decizia judecătorilor, procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, aşa cum arătam şi mai sus, a decis rejudecarea dosarului. După cum arătam și mai sus, noul termen a fost stabilit în rejudecare pentru data de 13 mai.
 
 Citește și
 
Accident pe șoseaua Mangaliei. O minoră de 11 ani, rănită. Prima condamnare

Judecătoria Medgidia, decizie importantă în cazul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)

Judecătorii și-au motivat decizia. Închisoare cu suspendare după moartea ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța (video)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii