Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:08 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestația DNA, respinsă la Constanța Un șef din Oficiul pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Tulcea, arestat la domiciliu

ro

17 May, 2021 13:47 900 Marime text
 

 
Irina Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, va fi plasată în arest la domiciliu!
 
Decizia este definitivă și a fost luată azi de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Judecătorii din Constanța au respins azi contestația procurorilor DNA formulată împotriva deciziei Tribunalului Tulcea prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu față de Irina Manole.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 
„În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii «Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri» și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru «ajutorul» acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.“
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii