Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Medic specialist în chirurgie plastică, plasat sub controlul judiciar

ro

30 Jan, 2024 09:27 1122 Marime text



Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând de la data de 25.01.2024 până la data de 24.03.2024 inclusiv, față de un medic specialist în chirurgie plastică!
 
Conform unui comunicat oficial,  medicul este „cercetat sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de vătămare corporală din culpă, prevăzute de art. 196 alin. 2 și 3 din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen. (persoane vătămate P.L.D., P.I. și M.M.C.)“.
 
„În concret, în cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul „reducţie mamară cu implant de silicon” şi „abdominoplastie” asupra persoanei vătămate P.L.D., în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente“, spun procurorii.
 
Tot anchetatorii mai arată că „în data de 03.12.2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate P.I., în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave și permanente“.
 
De asemenea, potrivit procurorilor, „în data de 10.10.2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate M.M.C., în urma căreia au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente“.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
În continuare, redăm comunicatul Parchetului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, așa cum a fost postat pe site-ul oficial al instituției:
 

„Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
 
            La data de 25.01.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând de la data de 25.01.2024 până la data de 24.03.2024 inclusiv, a inculpatului H.S., cercetat sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de vătămare corporală din culpă, prevăzute de art. 196 alin. 2 și 3 din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen. (persoane vătămate P.L.D., P.I. și M.M.C.).
 
În concret, în cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul „reducţie mamară cu implant de silicon” şi „abdominoplastie” asupra persoanei vătămate P.L.D., în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.
 
În data de 03.12.2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate P.I., în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave și permanente.
 
În data de 10.10.2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate M.M.C., în urma căreia au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.
 
Pentru lămurirea cauzei, în data de 29.12.2023, la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanţa, la care inculpatul îşi desfăşura activitatea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară. Cu această ocazie nu au fost identificate înscrisuri medicale referitoare la persoanele vătămate. De la inculpat au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două terminale mobile.
 
În sarcina inculpatului, pe durata controlului judiciar, s-a stabilit obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer din IPJ Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii