Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța Afaceristul Dragoș Săvulescu, aflat în Italia, un nou demers juridic la Curtea Supremă

ro

08 Mar, 2021 00:00 2098 Marime text
  • Dragoș Emil Săvulescu se află în Italia, în executarea în libertate a pedepsei de cinci ani și jumătate de închisoare, după ce aceasta a fost modificată de autoritățile judiciare italiene.
  • În prezent, acesta a invocat o excepție de neconstituționalitate în dosarul 1721/1/2020, în care este analizat recursul în casație împotriva hotărârii definitive pronunțate de Curtea Supremă în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
  • Cauza a primit termen la data de 16 martie 2021.
Dragoș Emil Săvulescu, afaceristul condamnat la cinci ani și jumătate de detenție în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, a ridicat o excepție de neconstituționalitate în procesul în care Curtea Supremă analizează recursul său în casație declarat împotriva deciziei de condamnare.
 
În prezent, Săvulescu se află în Italia, în executarea în libertate a pedepsei, după ce aceasta a fost modificată de autoritățile judiciare italiene.
 
Ca o mențiune, Dragoș Emil Săvulescu așteaptă și judecarea recursului său în procesul în care a formulat o contestație la executarea pedepsei didactate în România.
 
Pentru a reveni la excepția de neconstituționalitate, aceasta a fost invocată în cauza penală cu indicativul 1721/1/2020, dosar în care Săvulescu, alături de fostul primar Radu Mazăre, de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, dar și de alte persoane, au formulat recurs în casație împotriva pedepselor pronunțate în Dosarul Retrocedărilor în Constanța.
 
Recursul va fi analizat la data de 16 martie 2021 și tot atunci va fi analizat și excepția de neconstituționalitate ridicată în cauză de Dragoș Săvulescu.
 
Contestație la executare
 
În paralel, în procesul în care afaceristul a formulat contestație la executare cauza va fi analizată de Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 11 martie 2021.
 
Legat de acest dosar, amintim că „prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel București, Secția I Penală sub nr.5766/2/2020, condamnatul Săvulescu Emil Dragoș a formulat contestația la executare împotriva sentinței penale nr. 148/10.07.2017 pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr. 32/A/07.02.2019 pronunțata de Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală în dosarul nr. 6536/2/2008“, potrivit www.rolii.ro.
 
„În motivarea contestației la executare s-a invocat faptul că prin recunoașterea de către statul italian a Sentinței penale nr. 148/10.07.2017 a Curții de Apel București - Secția a II-a Penală, modificată și rămasă definitivă prin decizia penală nr. 32/A/2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, și punerea acesteia în executare, statul roman și-a pierdut dreptul de a mai urmări executarea pedepsei de către condamnatul Săvulescu Dragoș Emil“, se arată în hotărârea Curții de Apel București, citată pe Jurindex.
 
După analizarea argumentelor aduse de Dragoș Săvulescu, prin avocatul său, Curtea de Apel București a decis se respingă contestația la executare.
 
Totuși, cuvântul final îl va avea Curtea Supremă de Justiție.
 
Citește și:

Afacerist condamnat cu executare în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, eliberat în Italia. Povestea lui Dragoș Săvulescu, ajunsă la Înalta Curte
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii