Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Superioară Medico-Legală de la Mina Minovici, vizată de un proces deschis la Constanța!

ro

18 Jan, 2022 00:00 1694 Marime text
  • Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost solicitați să oblige Ministerul Sănătății să emite Ordinul de Ministru privind aprobarea noii componențe a Comisiei Superioare.
  • Reclamanta a motivat faptul că emiterea acestui ordin este necesară pentru a nu se tergiversa un dosar aflat pe rolul instanțelor din București și în care este parte, cauza vizând un posibil caz de malpraxis, în care se solicită daune morale şi materiale.
  • Curtea de Apel Constanţa va analiza dosarul în care se cere obligarea ministerului la emiterea ordinului la data de 24 februarie 2022.
 
Comisia Superioară Medico-Legală din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici este vizată de un proces deschis la Constanța!
 
Mai exact, judecătorii Curții de Apel Constanța au fost solicitați să oblige Ministerul Sănătății să emite Ordinul de Ministru privind aprobarea noii componențe a Comisiei Superioare.
 
Solicitarea a fost formulată în dosarul 6523/118/2021, în care rolul de pârât îi revine Ministerului Sănătății.
 
Femeia a motivat faptul că emiterea acestui ordin este necesară pentru a nu se tergiversa un dosar aflat pe rolul instanțelor din București și în care este parte, cauza vizând un posibil caz de malpraxis.
 
Inițial, dosarul în care se cere emiterea ordinului de ministru fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, instanță care, ulteiror, a admis excepția de necompetență și a declinat cauza la Curtea de Apel Constanța.
 
Tergiversarea cauzei de la Bucureşti
 
Potrivit Hotărârii 1987/2021, document citat pe Jurindex, se arată că reclamanta „a chemat în judecată pe pârâtul Ministerul Sănătății, solicitând instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să oblige pârâtul la emiterea Ordinului de Ministru privind aprobarea noii componențe a Comisiei superioare Medico-Legală din cadrul Institutul Național «Mina Minovici» București, cu suportarea cheltuielilor de judecată cauzate de prezentul demers judiciar de către pârât“.
 
Astfel, în motivarea solicitării, reclamant a arătat „în esență, că nesoluționarea cererii sale adresate INML «Mina Minovici» București motivat de lipsa Ordinului de Ministru privind aprobarea noii componențe a Comisiei superioare Medico-Legală conduce la tergiversarea cauzei înregistrate pe rolul Tribunalului București sub nr.31590/3/2016, în care are calitatea de reclamantă“, se arată în documentul citat pe www.rolii.ro.
 
Potrivit datelor oficiale, oferite de Portalul Instanţelor de Judecată, dosarul respectiv a fost înregistrat în anul 2016, având ca obiect „acţiune în răspundere delictuală“.
 
Conform Hotărârii 1468/2016, document citat pe Jurindex, prin care Tribunalul Bucureşti a declinat iniţial dosarul către Judecătoria Sectorului 6, dosarul are ca obiect obligarea unor instituţii medicale din Bucureşti la plata de daune morale şi materiale, cauza vizând stabilirea condiţiilor existenţei unui caz de malpraxis.
 
În prezent, după cum reiese din noua acţiune, dosarul de la Bucureşti, în care se cercetează condiţiile existenţei unui caz de malpraxis, aşteaptă Ordinul Ministrului Sănătăţii privind aprobarea noii componenţe a Comisiei superioare Medico-Legale.
 
Curtea de Apel Constanţa va analiza dosarul în care se cere obligarea ministerului la emiterea ordinului la data de 24 februarie 2022.
 
Oricare va fi decizia pronunţată de Curtea de Apel în acest caz, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Malpraxis dovedit
Judecătorii au motivat condamnarea ginecologului constănţean acuzat de moartea unei tinere paciente

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii