Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:24 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC îi cere lui Nicuşor Constantinescu 1.522.723 de lei. Judecata a fost suspendată

ro

26 Jan, 2017 00:00 1781 Marime text
Ionela Diana Faur, magistrat al Secţiei I Civile din Tribunalul Constanţa, a suspendat judecata în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, a fost chemat la judecată chiar de către Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Potrivit oficialilor CJC, procesul intentat de Judeţul Constanţa şi de Consiliul Judeţean Constanţa are ca bază recuperarea sumei de 1.522.723 de lei, reprezentând amenzi aplicate de diverse instanţe în mai multe dosare civile, unde Consiliul Judeţean Constanţa condus de Nicuşor Daniel Constantinescu s-a judecat cu omul de afaceri Marian Turbatu. De menţionat că dosarul privind recuperarea sumei mai sus precizate s-a constituit în urma unei recomandări (38/2015) a Curţii de Conturi.
 
Conform datelor oficiale, în prezenta cauză, instanţa a decis: „În baza art. 64, alin. 4 - Cod procedură civilă, constată suspendată de drept judecata prezentei cauze, până la soluţionarea apelului formulat împotriva încheierii de respingere ca inadmisibilă a cererii de intervenţie“ (soluţia fiind pronunţată pe data de 19 decembrie 2016).
 
Precizăm că dosarul cauzei a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 20 iulie 2016, iar Judeţul Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa sunt reclamanţi. Asta în timp ce Nicuşor Daniel Constantinescu este pârât.
 
Reamintim că Marian Turbatu este denunţător în dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la şase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Rechizitoriu DNA
Consiliul Judeţean Constanţa ar fi cheltuit ilegal aproape 12 milioane de lei pentru cadastrarea judeţului (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii