Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea autorităţilor bulgare despre condiţiile de detenţie pentru Elena Udrea a ajuns la Ministerul Justiției din România

ro

14 Apr, 2022 20:05 1679 Marime text


Ministerul Justiţiei a anunţat că a primit, joi, 14 aprilie, cererea autorităţilor judiciare de executare din Bulgaria cu privire la condiţiile de detenţie de care ar beneficia Elena Udrea în cazul predării către România.
 

„Cererea a fost înaintată de îndată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea soluţionării. Administraţia Naţională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiţiei care, conform legii, îl va înainta Tribunalului Bucureşti, ca instanţă emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul Bucureşti îl va comunica ulterior autorităţilor bulgare, asigurând şi traducerea acestuia", se precizează într-un comunicat al MJ.


Ministerul Justiţiei mai precizează că acordă constant asistenţă tuturor autorităţilor române şi străine implicate în procedurile de executare a mandatelor europene de arestare, care solicită sprijinul, în limitele competenţelor acordate de lege şi cu respectarea deplină a independenţei organelor judiciare.

Ministerul manifestă deplină deschidere şi disponibilitate şi în acest caz, cu garanţia respectării rolului conferit de lege şi de legislaţia unională aplicabilă.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, se află în custodia autorităţilor Bulgaria, fiind prinsă în ţara vecină după ce a fost dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul „Gala Bute" 6 ani închisoare. 

Tot în acest dosar, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii