Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:50 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au decis magistrații Curții de Apel Constanța în dosarul Beirut. Instanța s-a pronunțat ieri

ro

18 Apr, 2019 00:00 1356 Marime text
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat cu privire la cazul Beirut. Astfel, magistrații au decis amânarea pronunțării pentru data de 6 mai.
 
Obiectul constă în neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 NCP) alin.1,2 C.p., art.255 alin.1C.p., art.349 alin.1C.p., art.77 lit.a și art.5 C.p., art.48 C.p.rap. la art.31 alin.1 cu ref. la alin.1 din Lg.10/1995 cu aplic. art.77 lit.a C.p, Legea 10/1995, Legea 50.

Reamintim că instanța a admis, pe 25 ianuarie, audierea experților tehnici Tutan Ion, Toaxen Vasile, Oprișoni Radu Iacob, în vederea stabilirii adevărului în cauză, pentru lămurirea unor aspecte tehnice ce reies din concluziile raportului de expertiză judiciară în domeniul electrotehnic, din data de 11 decembrie 2018, întocmit de expertul tehnic Tutan Ion, precum și cu privire la împrejurări anterioare efectuării raportului de expertiză judiciară în domeniul electrotehnic din data de 11 decembrie 2018, întocmit de expertul tehnic Tutan Ion.
 
În continuare, instanța a amânat pronunțarea asupra celorlalte probe solicitate, respectiv înlăturarea rapoartelor de expertiză tehnică judiciară electroenergetică, întocmite de experții parte Toaxen Vasile și Crețu Nicoleta Corina, și a completărilor la aceste rapoarte de expertiză, după momentul audierii celor trei experți tehnici, mai sus amintiți.
 
În prezentul dosar, George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, a fost condamnat, în primă instanță, la zece ani de detenție. În cauză au mai fost condamnate și alte persoane.
 
Restaurantul Beirut a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014! Atunci și-au pierdut viața Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu. În ceea ce privește partea civilă, instanța a acordat despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiția din Constanța, având în vedere că infracțiunile sunt din culpă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii