Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:58 21 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cameră preliminară Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

ro

04 Jun, 2023 11:59 1048 Marime text
  • Primăria municipiului Constanța s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.732.687,5 euro.
  • Marcela Enache este acuzată de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Tribunalul Constanța se va pronunța săptămâna viitoare în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța.
 
Marcela Enache este acuzată de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, în faza camerei preliminare.
 
Pronunțarea va avea loc la data de 6 iunie 2023.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 2003-2012, inculpata Enache Marcela, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi contrasemnat pentru legalitate un număr de șapte Hotărâri ale Consiliului Local Constanța prin care se aproba, la un preț derizoriu (și de patru ori mai mic decât prețul pieței), vânzarea prin negociere directă a unor terenuri (în suprafață totală de 3.590 mp), aparținând domeniului privat al UAT Constanța. De menționat este faptul că terenurile respective, situate în zone cu potențial turistic și comercial deosebit, ar fi intrat în posesia unor societăți comerciale controlate de oameni de afaceri din anturajul edilului, care conducea primăria municipiului Constanța la vremea respectivă.
 
 
Primăria municipiului Constanța s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.732.687,5 euro.
 
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
De menționat că în cauză, procurorii DNA Constanța au dispus clasarea cercetărilor față de Radu Mazăre și trimiterea în judecată a Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța!
  
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Radu Mazăre, clasare de la Andrei Bodean, șeful DNA Constanța! Marcela Enache, fostul secretar al municipiului, trimisă în judecată
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii