Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:28 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul infectat cu HIV, care a mușcat un polițist la Medgidia, condamnat de Tribunalul Argeș

ro

26 Oct, 2020 00:00 841 Marime text
  • Tribunalul Constanța a decis ca bărbatul să rămână în arest preventiv.


Bărbatul din București, infectat cu virusul HIV, care a mușcat un polițist de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, rămâne în stare de arest preventiv! Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța.


Inculpatul nu se află pentru pria dată în atenția oamenilor legii, el fiind condamnat în trecut atât pentru furt, cât și pentru deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.
 

1,6 cu executare

Recent, judecătorii de la Tribunalul Argeș au decis contopiea unor pedepse mai vechi aplicate individului în două dosare separate (un an şi șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat și un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu).


În final, bărbatului i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, de un an şi șase luni de inchisoare, la care s-a adaugat sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (patru luni de închisoare), individul primind un an şi zece luni de închisoare cu executare.
 

Infracţiuni concurente

„Admite cererea de modificare de pedepse. Constată că infracţiunile pentru care s-a dispus condamnarea petentului la un an şi șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (...) prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, şi la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu. prin sentinţa penală pronunțată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, sunt concurente. Contopește pedeapsele și aplică petentului condamnat pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 6 luni inchisoare, la care se adauga sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse ( 4 luni închisoare) – în total un an şi zece luni de închisoare în conditiile disp. art. 60 cod penal“, potrivit minutei judecătorești.


Fără mască de protecție și fără bilet

Revenind la dosarul de la Constanța, zilele trecute, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet.

Persoana în cauză, la vederea polițiștilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să își decline identitatea, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliție TF Medgidia.

La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, luându-se măsura imobilizării.

 

Eliberat de la Poarta Albă

În momentul în care a fost încătușat, în jurul orei 15.00, bărbatul a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng, partea superioară.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză a fost eliberat din penitenciarul Poarta Albă, în cursul zilei respective.


Citește și

Un ofițer de la Penitenciarul Poarta Albă ar fi fost scuipat și ars cu țigara pe față. Sentință definitivă

Militarul acuzat de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri rămâne în arest
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii